Για όσους δικαιολογούν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις μας, θυμίζουμε ότι κι ο Χίτλερ με εκλογές κυβέρνησε

PDPics / pixabay
Η δημοκρατία έχει ως θεμελιώδη αρχή τη λαϊκή κυριαρχία. Η κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται κατά πλειοψηφία εκφράζει τη λαϊκή βούληση και παίρνει λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. Αυτή είναι η δημοκρατία, έτσι όπως ορίζεται και περιγράφεται στα εθνικά Συντάγματα. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση όμως δεν σημαίνει ότι κυβερνά και δημοκρατικά, όταν αντί να ακολουθήσει την λαϊκή βούληση, κάνει τα ακριβώς αντίθετα ή εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές. Τότε δεν είναι δημοκρατία, αλλά είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Το δημοκρατικό-συνταγματικό τόξο έχει καταπατήσει το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας αλλεπάλληλες φορές και έχει το θράσος τα καθεστώτα, κοινώς τις χουντάρες, που επιβάλλει στη χώρα μετά από εκλογές, να τα ονομάζει δημοκρατία.

Είχα γράψει και παλαιότερα ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πια από την δεκαετή πίεση λόγω μνημονίων, από την παντελώς γελοία αριστερή χουντάρα του Τσίπρα που ξεπούλησε ό,τι είχε απομείνει. Δεν αντέχει πλέον να ζει άλλο ένα καθεστώς δεξιοαριστερό ό,τι να'ναι που το ονομάζουν δημοκρατία και για το οποίο λένε δήθεν ότι η δημοκρατία νίκησε και άλλα τέτοια ευτράπελα για τους σανοφάγους τους.

Καμία δημοκρατία δεν έχει νικήσει. Αυτό που έχει νικήσει είναι ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Καμία λαϊκή στήριξη δεν έχει αυτή η κυβέρνηση.
Κανένα λαό δεν υπολογίζουν και φαίνεται. 

Οσο για το επιχείρημα τους ότι η κάθε κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής, είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών τούς απαντάμε ότι και ο Χίτλερ με εκλογές κυβέρνησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail