Τα αποθέματα νερού πέφτουν επικίνδυνα για Κωνσταντινούπολη κι Αγκυρα!

Freepen.gr - Τα φράγματα που τροφοδοτούν με νερό τη Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη διατηρούν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα νερού, σύμφωνα με τις αρχές ύδρευσης. Τα φράγματα της Κωνσταντινούπολης έχουν υποχωρήσει στη χαμηλότερη στάθμη νερού σε 15 χρόνια, στο 19.79 τοις εκατό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ihlas την Τρίτη.

Τα φράγματα και οι λίμνες που τροφοδοτούν νερό τη μεγαλούπολη των περίπου 15 εκατομμυρίων, τα οποία έχουν χωρητικότητα δεξαμενής 868,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, βρίσκονται σήμερα στο επίπεδο των 166 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ανέφερε ο οργανισμός ISKI, σημειώνοντας ότι τα κρίσιμα χαμηλά επίπεδα νερού προκαλούν ανησυχίες για την ξηρασία.

Τα επίπεδα νερού του φράγματος Sazlıdere της Πόλης μετράνε στο 5.33, ενώ ο αριθμός αυτός είναι στο 16.87 τοις εκατό στο Ömerli και 46.46 τοις εκατό στο Darlık damn, ανέφερε το πρακτορείο, αναφέροντας στοιχεία από τη διοίκηση ύδρευσης και Αποχέτευσης της Κωνσταντινούπολης (ISKI).

Τα φράγματα της Πόλης καταγράφηκαν στο 35,50 τοις εκατό της πληρότητάς τους το 2019.

Τα σημερινά επίπεδα είναι επικίνδυνα χαμηλά για την Κωνσταντινούπολη, η οποία καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, ανέφεραν οι ειδικοί.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ISKI ανακοίνωσε ότι τα επίπεδα νερού στα φράγματα της πόλης είχαν μειωθεί στο 21,78 τοις εκατό, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Ekrem Imamoğlu, προέτρεψε τους κατοίκους να εξοικονομήσουν νερό.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Άγκυρας Mansur Yavaş ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα επίπεδα νερού της πόλης είχαν φτάσει το 20 τοις εκατό, επικαλούμενος τη διοίκηση ύδρευσης και Αποχέτευσης της Άγκυρας (ASKI).

"Έχουμε νερό 110 ημερών", δήλωσε ο Yavaş στο Twitter, λέγοντας ότι θα προτείνει ένα αυξητικό σύστημα χρέωσης νερού στην πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η υψηλή κατανάλωση νερού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail