Την είχαν στο μάτι με το που κατέβηκε από το πλοίο στο λιμάνι - Συνελήφθη με το συνεργό της

Συνελήφθησαν, χθες (30-01-2021) το πρωί στη Χίο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο (2) ημεδαποί (39χρονος και 37χρονη), οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Στην ίδια υπόθεση διακριβώθηκε ότι εμπλέκονται, δέκα (10) ακόμη άτομα – ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ένας εξ’ αυτών τυγχάνει έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, αστυνομικοί εντόπισαν την 37χρονη, η οποία λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί στο νησί της Χίου αποβιβαζόμενη από επιβατηγό πλοίο, να παραδίδει στον 39χρονο βαλίτσα, που περιείχε τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -4.930- γραμμαρίων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία του 39χρονου, βρέθηκαν επίσης:

  • -6- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -617- γραμμαρίων,
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -4- κινητά τηλέφωνα και -5- κάρτες sim ,
  • το χρηματικό ποσό των -1650- ευρώ,
  • πλαστή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσεως,
  • καταγραφικό μηχάνημα.

Οι παραπάνω ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό, το έγγραφο, οι λοιπές συσκευές και αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προσδιορίστηκε ότι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο 39χρονος δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Χίο, αποκομίζοντας μηνιαίως χρηματικά κέρδη που εκτιμάται ότι ανέρχονταν στις 25.000 ευρώ και διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε δεκαεπτά (17) υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, με εννέα (9) ημεδαπούς – αγοραστές στη Χίο.

Ο 39χρονος προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες από την ηπειρωτική χώρα με τη συνδρομή ημεδαπού – ατόμου που τυγχάνει έγκλειστος φυλακών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail