Βρήκαν τον εχθρό, για όλα φταίει η Εκκλησία!

-Για την κατάντια της χώρας μας, το βούλιαγμα της οικονομίας, τα λουκέτα, την ανεργία, τις απειλές του Τούρκου που ζητάει νησιά μας, τα «κόκκινα» δάνεια, τα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις ελεημοσύνης

Από: Το Παρόν - Μάκης Κουρής

Λύσαμε το πρόβλημα… Για όλα, για ό,τι δεν πάει καλά στη χώρα μας, φταίει η Εκκλησία! Επιτέλους, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν σε κάτι, ανακάλυψαν τον κοινό εχθρό. Είναι η Εκκλησία. Αυτή μπλοκάρει τις… καλοπροαίρετες αποφάσεις της κυβέρνησης, σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη και χθες του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη και για την εισβολή του κορονοϊού στην Ελλάδα φταίει η Εκκλησία. Αυτή είχε αφήσει άοπλη τη χώρα… Χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ. Με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Φταίει για τη μεγάλη καθυστέρηση με την οποία πάρθηκαν τα μέτρα, όταν ο ιός είχε ήδη απλωθεί παντού. Με τη Βόρεια Ελλάδα παντελώς ανοχύρωτη. Φταίει για την ανεξέλεγκτη είσοδο των ξένων στη χώρα μας, χωρίς κανένα τεστ. Και όταν άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα, όπως και, δυστυχώς, οι απώλειες συνανθρώπων μας, ξύπνησαν και έτρεχαν να επιβάλουν μέτρα.

Η καραντίνα, το lockdown, μπήκε (καλώς) στην ημερήσια διάταξη του Μαξίμου, αλλά πολύ αργά… Με τον εγκλεισμό μέρα – νύχτα στο σπίτι –ιδιαίτερα των νέων– να οδηγεί σε ενδοοικογενειακούς καβγάδες και τα παιδιά να ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους… (Και ο νοών νοείτω…) Μήπως και για αυτό φταίει η Εκκλησία; Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος στο πρόσφατο άρθρο του στο «ΠΑΡΟΝ» στις 20 Δεκεμβρίου είχε χτυπήσει το καμπανάκι: «Ο εγκλεισμός είχε σοβαρές επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία αυξήθηκε το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας»!

Δυστυχώς, αυτό το τεράστιο πρόβλημα που με αγωνία επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν είδαμε να έχει ανησυχήσει καθόλου τον πρωθυπουργό. Προφανώς, το φόρτωσε κι αυτό στην Εκκλησία…

Φταίνε οι ναοί… Ο κορονοϊός κυκλοφορεί εκεί που πάνε οι πιστοί και έτσι διασπείρεται, με τους εκκλησιαζόμενους να «μεταφέρουν» στην παρέα τους, στο περιβάλλον τους, τον ιό.

Απλή η λύση: Λουκέτο στους ναούς, δίνοντάς τους την άδεια να λειτουργήσουν μόνο στις μεγάλες γιορτές, αλλά με έναν πιστό ανά 15 τ.μ.! Και τελικά ο εχθρός εξολοθρεύτηκε… Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων, όμως, δεν μειώθηκε…

Πρόσφατη η καίρια σύγκρουση των Θεοφανίων… Η απόφαση να μη γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων. Η κρίση αποφεύχθηκε στο τσακ… Χάρη στην Εκκλησία, στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο, μπήκαν… στα θηκάρια τα μαχαίρια, κάτι που ίσως «κάποιοι» και από τα δύο στρατόπεδα να μην ήθελαν. Ίσως να προτιμούσαν την κόντρα «για να τελειώνουμε με την Εκκλησία», για να λειτουργεί από δω και πέρα σαν ένα Σωματείο… Έχοντας και το… «ατού» ότι το κράτος πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων: «Καθίστε καλά μη μείνετε άφραγκοι…».

Μπορεί να έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο οι «σκέψεις» της πολιτικής εξουσίας (αυτής που αποφασίζει – των δύο μεγάλων κομμάτων), όμως η Εκκλησία δεν είναι κομματικό μαγαζί… Ούτε τρέχει ποτέ για ψήφους ούτε μοιράζει λεφτά στον κόσμο. Και όσοι προσέρχονται στον ναό δεν προσβλέπουν σε ανταλλάγματα. Δεν περιμένουν ότι θα τους προσφέρει περισσότερα χρόνια ζωής, χωρίς προβλήματα. Ότι θα τους εξασφαλίσει μια καλή θέση στον… παράδεισο.

Δεν υποχρεώνει κανείς, ό,τι αξίωμα κι αν έχει, τον άνθρωπο να πάει στην Εκκλησία, να κάνει τον σταυρό του, να προσκυνήσει μια εικόνα.

Η πίστη είναι έμφυτη και συνοδεύει τον άνθρωπο μέχρι την ώρα του αποχαιρετισμού, έχοντας τη… διαβάθμισή της!

Η Εκκλησία είναι το αποκούμπι του ανθρώπου…

Κάτι υπάρχει… Και σε αυτό το κάτι οφείλεται ό,τι βλέπουμε και δεν βλέπουμε… Δεν μπορεί να γίνει υπάλληλος ή μαγαζί κανενός η Εκκλησία, που δεν ζητάει ταυτότητα για να ανοίξει την πόρτα της.

Και έχει αποδείξει ότι δεν έχει επίγεια αφεντικά…

Κάτι που φάνηκε και στην κρίση του Αγιασμού…

Η απέναντι πλευρά ήταν χέρι χέρι… Θεωρούν την Εκκλησία εχθρό γιατί τους χαλάει τη μαγιά… Γιατί λέει αλήθειες…

Και κάτι ακόμη που διαφοροποιεί την Εκκλησία…

Δεν εμπλέκεται στα πόδια των πολιτικών…

Αυτοί είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την πορεία της χώρας, της πατρίδας μας, για τη φτώχεια και τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Το μεγαλείο του Γλέζου…
Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι οι πολιτικοί μας, σημερινοί και χθεσινοί, δεν θα πρέπει να ξεχνούν το μεγαλείο του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς, του Μανώλη Γλέζου, που πάλεψε για να έχει ένα ανθρώπινο επίπεδο ζωής ο πολίτης και για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας μας: Τρία περίπου χρόνια πριν φύγει από τα επίγεια, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του ζήτησε να δεσμευθεί ότι όταν πεθάνει η κηδεία του θα γίνει με θρησκευτική τελετή.

Ιγνάτιος: Δεν θέλουμε τη ρήξη
Η παραπάνω αποκάλυψη δείχνει, δυστυχώς, την τεράστια διαφορά των «χθεσινών» πολιτικών μας, που δεν γκρέμιζαν, από τους «σημερινούς» (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Ποια είναι η θέση της Εκκλησίας; Τη λέει ευθέως ένας από τους σημαντικούς ιεράρχες μας, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος:

«Η Ιερά Σύνοδος δεν θέλει τη ρήξη ούτε θα την επιδιώξει. Στο χέρι της Πολιτείας είναι να πράξει το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνη για τα του οίκου της είναι η Εκκλησία και ουδείς έτερος».

ΥΓ.: «Κάποιοι φανατικοί στοχοποιούν την Εκκλησία χωρίς όρια και κάποιοι άλλοι φανατικοί θέλουν να την καταστήσουν φορέα σκοταδιστικών και ακραίων απόψεων. Ο Αρχιεπίσκοπος στέκεται στη μέση, προσπαθώντας να ισορροπήσει σε ένα άγριο περιβάλλον. Έχει προφανώς τεράστια ευθύνη για τους ευάλωτους πιστούς, που είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και άμεσα από τον ύπουλο ιό. Δεν θέλει να χαρίσει την Εκκλησία στους εμπόρους της τυφλής οργής», επισημαίνει στο σχόλιό του ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail