Η Αυστρία απελαύνει Τούρκο πράκτορα πριν προχωρήσει σε δολοφονία!

Freepen.gr - Η Αυστρία απέλασε έναν Ιταλό πολίτη τουρκικής καταγωγής, ο οποίος ομολόγησε ότι προσλήφθηκε για δολοφονία από την Άγκυρα. Όπως γράφει το πρακτορείο Firat ο πράκτορας, ο οποίος ανέλαβε από το τουρκικό κράτος να δολοφονήσει μέλη της αντιπολίτευσης, απελάθηκε ενώ η δίκη του αναμενόταν να ξεκινήσει στις 4 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο AFP, η δικηγόρος του, Veronika Ujvarosi δήλωσε: "Οι αρχές τον θεωρούσαν απειλή για τη Δημόσια Ασφάλεια και μεταφέρθηκε στα ιταλικά σύνορα πριν από τα Χριστούγεννα".

Ο ίδιος ο Feyyaz Öztürk, 53 ετών, μίλησε στις Αυστριακές υπηρεσίες πληροφοριών και παραδέχτηκε ότι του είχε ανατεθεί να σκοτώσει τρεις ανθρώπους που επέκριναν τις πολιτικές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Berivan Aslan, Σύμβουλος της πόλης της Βιέννης, είχε αναφέρει σε δήλωσή του τον Οκτώβριο ότι ήταν ένας από τους στόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πράκτορας παραδέχτηκε ότι είχε δώσει στο τουρκικό δικαστικό σώμα ψευδείς δηλώσεις που οδήγησαν στην καταδίκη αξιωματούχου του αμερικανικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο.

Η αυστριακή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα τον Σεπτέμβριο και κατηγόρησε τον Öztürk για "κατασκοπεία για ξένη δύναμη". Ο Öztürk θα μπορούσε να δεχθεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο ετών.

Αναφέρεται ότι οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν τον Öztürk προκειμένου να τον εμποδίσουν να μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα μετά τη λήξη της διοικητικής του κράτησης.

"Ο πελάτης μου είναι μια χαρά και θέλει να επιστρέψει στην Αυστρία για δίκη", δήλωσε ο δικηγόρος Ujvarosi. Ο δικηγόρος ζήτησε προσωρινή άρση της απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος της χώρας, ώστε ο πράκτορας να μπορεί να παρευρεθεί στην ακρόαση.

Εν τω μεταξύ, η Berivan Aslan δήλωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail