Να γίνει άμεση επανατοποθέτηση των Συμβόλων μας…

Δε λέει να σταματήσει ο πολιτικός και κοινωνικός σάλος που έχει προκληθεί από την νέα άρνηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, να ασπασθεί τον Τίμιο Σταυρό κατά την ημέρα της δοξολογίας για το νέο έτος και στην οποία συμμετείχε με τον θεσμικό της ρόλο, στην Μητρόπολη των Αθηνών. 

Παναγιώτης Αποστόλου

Από τη στιγμή που είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να τηρεί ευλαβικά το Ελληνικό Σύνταγμα που αναφέρει – ακόμη τουλάχιστον – ότι επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία (Άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος: “Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού”).

Από τη στιγμή που αποδέχτηκε να είναι Πρόεδρος των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι στο θρήσκευμα Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οφείλει να τον σέβεται και να τον τιμά. Διαφορετικά οφείλει άμεσα να παραιτηθεί και να ιδιωτεύσει. Τότε θα μπορεί να ασπάζεται όποιο θρησκευτικό δόγμα επιθυμεί ή να αρνείται το οποιοδήποτε δόγμα. Θα είναι αναφαίρετο δικαίωμά της.

Όμως, όσο παραμένει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα πρέπει να τιμά και να σέβεται το Σύνταγμα των Ελλήνων και το θρήσκευμα που σε αυτό αναφέρεται.

Δεν είναι δυνατόν η κυρία Σακελλαροπούλου να συνεχίσει να “φτύνει κατάμουτρα” τον ελληνικό λαό και να απαξιώνει τα πιστεύω, τα ιδανικά και τις αξίες του.

Να επαναφέρει άμεσα λοιπόν στο Προεδρικό γραφείο, αφού δεν είναι δικό της, την Σημαία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Να επαναφέρει άμεσα στο Προεδρικό γραφείο τα καριοφίλια, σύμβολο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που φέτος άλλωστε η Ελλάδα τιμά τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, κατά την οποία περίοδο κάποιοι θυσίασαν τα νιάτα τους και την ομορφιά τους προς χάρη της Ελευθερίας της Πατρίδος μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Εάν εκείνοι ζούσαν σήμερα, θα ζητούσαν από την ΠτΔ τουλάχιστον να μην τους ντροπιάζει.

Και αφού τοποθετήσει εκ νέου τα κουμπούρια της Επαναστάσεως, να μας εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει το περίεργο τρίγωνο που τοποθέτησαν εκεί οι συνεργάτες της, προφανώς κατ΄ εντολή της.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.