Πως θα μας ξεφτιλίσουν οι Τούρκοι το επόμενο διάστημα και ποιοι πρόθυμοι θα κάνουν τη...δουλειά

Ο καθηγητής γεωπολιτικής και αναλυτής Γιώργος Φίλης, μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να έχει διακριτό και άμεσο το «όχι» αν επιχειρηθεί η διεύρυνση της ατζέντας, πέραν της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αοζ και να μην μετατραπεί σε άλλοθι διαλόγου «κωφών», ώστε να απαλειφθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο κυρώσεων στη Τουρκία, στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου της Ε.Ε. 

Διαφορετικά όπως είπε θα συρθούμε σε μακρόσυρτες συζητήσεις εξαμήνου με την πίεση Γερμανίας, ΝΑΤΟ και άλλων συμμάχων, ώστε στο τέλος να παραχωρήσουμε στο όνομα μια ηρεμίας, δικαιώματα μας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ανακόψουν την Τουρκία αλλά θα ανοίξουν περαιτέρω τις ορέξεις της γεωπολιτικά στη περιοχή. Το ίδιο τόνισε πάει να συμβεί και με την άτυπη πενταμερή για την Κύπρο.

Εκτίμησε μάλιστα ότι με μοντέλο της Συμφωνία των Πρεσπών, το πολιτικό σύστημα οριζόντια, είναι έτοιμο σε ένα μεγάλο του τμήμα, να εμφανίσει μια συμφωνία παραχωρήσεων στη ουσία, ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία της λογικής. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail