Η αμερικανική τραγωδία και η Ρωσία

Έχοντας ήδη αναφερθεί στο αμερικανικό πραξικόπημα, στην προεδρική τραγωδία και στην επέλαση του νεοφασισμού, δεν φανταζόμαστε ποτέ πως θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά σε μία δυτική χώρα – ούτε στο ότι θα δινόταν η ευκαιρία στη Ρωσία να προσελκύσει χρήστες από τον αγγλόφωνο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως πρέσβειρα της ελεύθερης έκφρασης που θεωρείται ο πυλώνας της Δημοκρατίας! Εν τούτοις αυτό ακριβώς συνέβη, αφού μέσα σε 72 ώρες η ρωσική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Telegram κέρδισε 25.000.000 νέους χρήστες. Εκτός του ότι αποκλείεται να είναι τυχαίο, τα νέα αυτά μέλη αύξησαν τη συνολική βάση των χρηστών της στα 500 εκ., όταν υπάρχουν μόνο 250 εκ. στον πλανήτη που μιλούν ρωσικά – με αποτέλεσμα να φτάσει στην κρίσιμη μάζα που απαιτείται, για να αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα της κοινωνικής ζωής διεθνώς. Η ρωσική πλατφόρμα υπόσχεται ελευθερία του λόγου στους χρήστες της και απόλυτη Ιδιωτικότητα – σεβασμό δηλαδή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους! Αν είναι δυνατόν να αντιστρέφονται έτσι οι ρόλοι στον πλανήτη!

Από: analyst.gr

Επικαιρότητα

Φαίνεται δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο απερχόμενος πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει αποκλεισθεί εντελώς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δήθεν ελεύθερης Δύσης, όπως απεικονίζονται στη φωτογραφία – επίσης ολόκληρη η συντηρητική δεξιά πτέρυγα της υπερδύναμης, όπως κάποτε συνέβαινε μόνο με τα κομμουνιστικά κόμματα. Η αιτία είναι ο ρόλος που του αποδίδεται, όσον αφορά την εισβολή στο Καπιτώλιο – παρά το ότι δεν έχει παραδεχθεί ποτέ την οργάνωση της επιθετικής διαμαρτυρίας των ακροδεξιών, ούτε βέβαια έχει καταδικαστεί από κανένα δικαστήριο για την υποκίνηση αναταραχών.

Για την «Big Tech» όμως που συμβαδίζει με το βαθύ κράτος είναι ένοχος, χωρίς να χρειάζεται καθόλου αποδείξεις και δικαστικές αποφάσεις – αυτό πιστεύουν και με για αυτόν το λόγο τον απέκλεισαν. Ακόμη χειρότερα, η απαγόρευση αφορά όλους τους συμμάχους ή οπαδούς του Trump – όπως το γνωστό συντηρητικό Ron Paul που αποκλείσθηκε επίσης (πηγή), με την κατηγορία της παραβίασης των κοινωνικών προτύπων! Με απλά λόγια, επειδή στην Twitter ή στη Facebook δεν αρέσουν αυτά που λέει – γεγονός που εύλογα σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να αποκλεισθεί, για οποιονδήποτε λόγο.

Περαιτέρω, η εναλλακτική λύση του Facebook, η Parler, αφαιρέθηκε από τα καταστήματα της Apple (Ap Store) και από την Amazon – μάλλον επειδή είχε λογαριασμό ο Trump, αλλά με την αιτιολογία πως μερικοί την έχουν χρησιμοποιήσει για να υποκινήσουν βία ή κάτι ανάλογο (πηγή).

Έχοντας ήδη αναφερθεί στο αμερικανικό πραξικόπημα, στην προεδρική τραγωδία και στην επέλαση του νεοφασισμού, δεν φανταζόμαστε ποτέ πως θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά σε μία δυτική χώρα – ούτε στο ότι θα δινόταν η ευκαιρία στη Ρωσία να προσελκύσει χρήστες από τον αγγλόφωνο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως πρέσβειρα της ελεύθερης έκφρασης που θεωρείται ο πυλώνας της Δημοκρατίας! Εν τούτοις αυτό ακριβώς συνέβη, αφού μέσα σε 72 ώρες η ρωσική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Telegram κέρδισε 25.000.000 νέους χρήστες (πηγή).

Εκτός του ότι αποκλείεται να είναι τυχαίο, τα νέα αυτά μέλη αύξησαν τη συνολική βάση των χρηστών της στα 500 εκ., όταν υπάρχουν μόνο 250 εκ. στον πλανήτη που μιλούν ρωσικά (πηγή) – με αποτέλεσμα να φτάσει στην κρίσιμη μάζα που απαιτείται, για να αναδειχθεί σε βασικό παράγοντα της κοινωνικής ζωής διεθνώς. Η ρωσική πλατφόρμα υπόσχεται ελευθερία του λόγου στους χρήστες της και απόλυτη Ιδιωτικότητα – σεβασμό δηλαδή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους! Αν είναι δυνατόν να αντιστρέφονται έτσι οι ρόλοι στον πλανήτη!

Εάν θέλει λοιπόν κανείς να εκφρασθεί ελεύθερα ή να ακολουθήσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, μπορεί να το κάνει πλέον μέσω της ρωσικής πλατφόρμας – κάτι που θυμίζει την άνοδο του ρωσικού RT, με ειδήσεις σε διάφορες γλώσσες και με ενημέρωση που δεν ακολουθεί τα πρότυπα των καθιερωμένων δυτικών ΜΜΕ (ανάλυση). Δυστυχώς πάντως, πολύ συχνά οι ειδήσεις του RT είναι ποιοτικότερες και πιο αντιπροσωπευτικές από αυτές του BBC ή του CNN – τα οποία πλέον υπηρετούν ξεκάθαρα τις δικές τους σκοπιμότητες, ενώ κατευθύνονται από τις παγκόσμιες ελίτ.

Ενώ τώρα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η νεολαία της ΕΣΣΔ άκουγε το «Radio Freedom», αποφεύγοντας τα σοβιετικά ΜΜΕ λόγω της θλιβερής χειραγώγησης που ασκούσαν, σήμερα οι δυτικοί θα χρησιμοποιούν τα ρωσικά μέσα μαζικής δικτύωσης – επειδή τα δικά τους λειτουργούν άκρως φασιστικά, «αποφασίζοντας και διατάζοντας», καθώς επίσης επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες. Πόσο μάλλον όταν το Telegram είναι ένα τεράστιο «messenger» που μπορεί να αντικαταστήσει το WhatsApp και το Twitter για πολλούς χρήστες.

Το ρωσικό ισοδύναμο του Facebook, το «VK.com» δεν είναι πρόθυμο να το κάνει, παρά το ότι έχει τις δυνατότητες – ενώ το αντίστοιχο του YouTube, το «RuTube» που διαθέτει επί πλέον ορισμένες υπηρεσίες Netflix, δεν είναι αρκετά δημοφιλές ούτε στην ίδια του τη χώρα. Ενδεχομένως όμως και τα δύο να αλλάξουν απόψεις, όταν υπάρξει δυτική ζήτηση – αφού είτε συμπαθεί κανείς τον Trump, είτε όχι, κανένας δεν θέλει να είναι σκλάβος της νεοφασιστικής Big Tech που σχεδιάζει να πάρει τα ηνία του πλανήτη, με τη «Μεγάλη Επαναφορά» και με την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Είναι όμως δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο; Να ηγηθεί δηλαδή η Ρωσία του ελεύθερου δυτικού κόσμου, ενώ οι Η.Π.Α. θα βυθίζονται σε κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις, με το φάντασμα του φασισμού να καλύπτει τον ουρανό τους; Με τη Γερμανία από την άλλη πλευρά να υιοθετεί ξανά τον εθνικοσοσιαλισμό, όπως φαίνεται από τη συμπεριφορά της στους εταίρους της και από τα μέτρα που παίρνει; (ανάλυση). Τίποτα δεν είναι απίθανο στις ημέρες που βιώνουμε – πόσο μάλλον με τον Covid να χρησιμοποιείται αδιάντροπα ως μέσο ελέγχου των μαζών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail