Βουλευτής στην Τουρκία κατέθεσε ερώτηση για απαχθείσες Κούρδισσες που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη για...σκλάβες

Freepen.gr - Την Τρίτη, η βουλευτής από το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP), Tulay Hatimogullari, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Έθεσε αρκετά ερωτήματα σχετικά με την απαγωγή εκατοντάδων Κούρδισσων γυναικών και κοριτσιών στη βόρεια Συρία από τουρκικές πολιτοφυλακές. Οι γυναίκες και κορίτσια φέρεται να έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη για να πωληθούν ως σκλάβες του σeξ.

Οι συγκλονιστικοί ισχυρισμοί έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδα με το δίκτυο ειδήσεων Afrin Report, το οποίο αποκάλυψε τις μαρτυρίες επιζώντων από την Afrin για νοσοκομεία με τα πολλά πτώματα απαχθέντων γυναικών και κοριτσιών, που κατηγορήθηκαν για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Η Hatimogullari ρώτησε τον Τσαβούσογλου αν οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν αληθινοί.

"Ερευνάτε τους ισχυρισμούς ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες από την Αφρίν στάλθηκαν στη Λιβύη ως σκλάβες; Γνωρίζει το υπουργείο σας τις σeξουαλικές επιθέσεις στα στρατόπεδα και τις φυλακές στο Αφρίν; Θα λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των παραβιάσεων δικαιωμάτων; Θα διεξάγετε συντονισμένες δραστηριότητες με διεθνείς οργανισμούς εν προκειμένω;"ρώτησε.

H Hatimogullari, που έγινε η πρώτη νομοθέτης που έφερε την υπόθεση στην τουρκική εγχώρια ατζέντα, τόνισε τη δικαστική ευθύνη και τη συνενοχή της Άγκυρας σχετικά με αυτούς τους ποινικούς ισχυρισμούς εναντίον ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Ενώ μερικές γυναίκες έγιναν μάρτυρες βασανιστηρίων στα στρατόπεδα της βόρειας Συρίας, άλλες γυναίκες που κρατήθηκαν φέρεται να κακοποιήθηκαν και να βιάστηκαν από τους μισθοφόρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail