Γωγώ Ατζολετάκη: Το θέμα είναι ΕΣΥ μέχρι ΠΟΥ είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για την καριερούλα σου

Επειδή... βαρύς αχός ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πάσης φύσεως άσκηση βίας (λεκτική, ψυχολογική ή σωματική) στον καλλιτεχνικό μας χώρο, μπήκα στον πειρασμό να διατυπώσω κάποιες σκέψεις μου.

Αρωγός και υποστηρίκτρια δεν προτίθεμαι να γίνω κανενός. Ούτε των θυτών, ούτε των θυμάτων (με τα παρεπόμενα ψυχολογικά τους προβλήματα).

ΟΜΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:

Γιατί κάποιες συνάδελφοι βγαίνουν εσχάτως να καταγγείλουν άσκηση βίας εκ μέρους συνεργατών τους στο παρελθόν;

Το κίνητρο! Αυτό με απασχολεί. Γιατί σε κάθε μας ενέργεια υπάρχει το αίτιον και το αιτιατόν.
Γιατί το κάνουν, λοιπόν;

Για να εκθέσουν αυτόν που τις βίασε λεκτικά ή ψυχολογικά;

Για να τον εκδικηθούν;

Ή για να προφυλάξουν άλλα υποψήφια θύματά του (προκειμένου να μην γίνουν θύματα);

Αυτό είναι το μείζον, κατά την άποψή μου : Το κίνητρο!

Η ρίζα αυτής της ενέργειας. Και πολύ θα ήθελα να λάβω μιαν απάντηση. Γιατί όλα αυτά τα "κατόπιν εορτής" τα θεωρώ ύποπτα.

Προσωπικά, βρίσκω ανόητες όλες αυτές τις κατηγορίες και καταγγελίες. Και μάλιστα τόσο ετεροχρονισμένες. Τις θεωρώ ενέργειες που κινούνται στο πλαίσιο μιας κουτσομπολίστικης διαδικασίας και τίποτε άλλο.

Όλες οι συνάδελφοι και όλοι οι συνάδελφοι (άντρες και γυναίκες) θα μπορούσαν θαυμάσια να βάλουν φρένο στο "κακό" την ώρα που συνέβαινε. Και με τρόπο πολύ απλό : ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ! Να καταγγείλουν στην ώρα του το γεγονός της βίας, να δηλώσουν πως τους είναι αδύνατον να συνεργάζονται μέσα σε τέτοιες συνθήκες, και να πάνε όμορφα-όμορφα στο σπιτάκι τους.

Γιατί έμειναν;

Ανεχόντουσαν τη βία για κάποιο λόγο, υποθέτω - έτσι; Για να έχουν όφελος σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο. Πολύ ωραία... Τότε όμως, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται και μάλιστα μετά παρέλευση τόσου χρόνου.

Για κάθε μας επιλογή ή απόφαση υπάρχει ένα τίμημα. Που θα το πληρώσουμε οπωσδήποτε. Δε γλυτώνουμε!

Όσον αφορά στη σ εξουαλική παρενόχληση (και εκμετάλλευση) σε όλους τους χώρους - και δη στον καλλιτεχνικό - ε, μη λέμε τώρα ότι πέσαμε από τα σύννεφα ή ότι ανακαλύψαμε την Αμερική... 

Αλλίμονο! Είναι παγκοίνως γνωστό ότι πολλοί άντρες στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εκμεταλλεύονται νεαρά κορίτσια και ΑΓΟΡΙΑ, που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα. Υπόσχονται! Και δίνουν ευκαιρίες με "σαρκικά" ανταλλάγματα.

ΟΜΩΣ, επίσης, πάρα πολλά νεαρά κορίτσια και ΑΓΟΡΙΑ δίνουν γη και ύδωρ και εκμεταλλεύονται (πάλι με σαρκικά ανταλλάγματα) τους"κατέχοντες", για να ανέβουν επαγγελματικά.

Το θέμα είναι, ΕΣΥ μέχρι ΠΟΥ είσαι διατεθειμένος να φτάσεις... και πόσο υψηλό τίμημα προτίθεσαι να πληρώσεις, για να φτιάξεις την καριερούλα σου.

Τόσο απλό!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail