Ρώσοι ναυτικοί βασανίστηκαν στη Λιβύη από τις δυνάμεις της τουρκόφιλης Τρίπολης

Freepen.gr - Την Κυριακή, μια ομάδα Ρώσων ναυτικών μίλησε ενάντια στις σκληρές συνθήκες κράτησής τους από τις πολιτοφυλακές που συνδέονται με την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη. Είπαν ότι κρατήθηκαν δεμένοι για ώρες, ακίνητοι και με τα μάτια κλειστά., μεταδίδει το libyareview.com.

Το Σάββατο, ο Alexander Malkevich, επικεφαλής της ρωσικής ΜΚΟ για την προστασία των εθνικών αξιών, δήλωσε ότι τρεις Ρώσοι και ένας Ουκρανός είχαν απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία στη Λιβύη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ένα αεροπλάνο που μετέφερε τους ναυτικούς έφτασε στη Ρωσία. Ο Υπουργός Εξωτερικών της GNA, Μοχάμεντ Σιάλα, αρνήθηκε ότι είχαν απαχθεί, αλλά είπε ότι είχαν συλληφθεί όταν το σκάφος τους εισήλθε λανθασμένα στα ύδατα της Λιβύης.

Ένας από τους ναυτικούς, ο Bodryaga, σημείωσε ότι η αστυνομία τους είχε πρώτα μεταχειριστεί καλά, δίνοντάς τους φαγητό, νερό και τσιγάρα. Μόλις μεταφέρθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι συνθήκες κράτησης επιδεινώθηκαν και κρατήθηκαν τακτικά με δεμένα μάτια.

Ο ναύτης παραπονέθηκε ότι υπήρξαν βασανιστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος και ο ανώτερος μηχανικός του σκάφους είχαν αισθανθεί αδιαθεσία. Διευκρίνισε ότι το πλήρωμα "πέρασε 10 ημέρες σε αιχμαλωσία".

Όταν ρωτήθηκε γιατί το πλήρωμα είχε συλληφθεί, ο Bodryaga απάντησε: "Δεν έχουμε ιδέα τι ήθελαν από εμάς". Ο καπετάνιος του σκάφους, Δημήτρης Δημητριάδης, πρόσθεσε ότι κανείς δεν είχε εξηγήσει τίποτα.

Η επιστροφή των ναυτικών διευκολύνθηκε από Ρώσους διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ωστόσο με βάση το ρεπορτάζ του λιβυκού μέσου προκύπτει ότι κρατήθηκε κι Ελληνας ναυτικός. Τι συμβαίνει με αυτόν;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail