Η Εκκλησία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της

Στις 8.1.2021 ο επιδημιολόγος κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δήλωνε στον ΣΚΑΪ για τα όσα έγιναν στους ναούς τα Θεοφάνεια:

Από: vimaorthodoxias.gr - Του Γιώργου Θεοχάρη

«Πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό, και ενδέχεται να το πληρώσουμε.

Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξέρουμε τις συνέπειες των εορταστικών ημερών και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο», είχε διευκρινίσει.

«Ενδέχεται να ληφθούν κάποια στιγμή και πρόσθετα μέτρα, ενδεχομένως λόγω Φώτων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι», πρόσθετε.

Επιπλέον έλεγε ότι «Περί τα μέσα του μήνα (15 – 20) Ιανουαρίου που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια».

Η αναμενόμενη από τον κ. Παναγιωτόπουλο υπερμετάδοση από τους ναούς δεν έγινε ποτέ;

Ήδη στις 15 Ιανουαρίου το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωνε τη σταθερή διατήρηση του ιικού φορτίου των λυμάτων σε “πράσινο” επίπεδο, με βάση την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ.

Σταθερή ήταν η κατάσταση με τον κορωνοϊό και στην συνέχεια, εκτός από ορισμένες περιοχές της χώρας, που είναι στο κόκκινο.

Η υπερμετάδοση που περίμενε ο κ. Παναγιωτόπουλος από τα Θεοφάνεια δεν ήλθε ποτέ.

Το ερώτημα είναι κάποιοι επιστήμονες ή και πολιτικοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι, όταν μιλούν ή και αποφασίζουν για το άνοιγμα των ναών, όντως στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα ή βγάζουν στις αποφάσεις και στις κρίσεις τους την ιδεολογική στάση τους απέναντι στην Εκκλησία.

Διότι έχουμε δει πολλές φορές οι εξελίξεις με τον κορονοϊό να μην τους δικαιώνουν και αντίθετα να δικαιώνουν την Εκκλησία.

Μήπως εν τέλει θα πρέπει η Εκκλησία να χαράξει την δική της γραμμή στο θέμα της πανδημίας, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να είναι πιο διεκδικητική;

Διαφορετικά φοβόμαστε ότι θα είναι μόνιμα η αδικημένη από όλους τους άλλους φορείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail