Οι παγκόσμιες εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες

Στην Αμερική ο Μπάιντεν δημιουργεί ένα κυβερνητικό σχήμα αποτελούμενο από ένα συνονθύλευμα που αποτελείται από άτομα όλων των πολιτικών χώρων.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Ένα πολιτικό σχήμα που περιλαμβάνει από την άκρα αριστερά, τους LGΒΤ μέχρι και την αριστερίζουσα δεξιά και την πατριωτική δεξιά. Ακροδεξιά στην Αμερική προς ώρας είναι ανύπαρκτη ή έστω οριακά υπαρκτή. 

Τεράστια σημασία έχει η επίσκεψη Μπάιντεν σε χώρα του εξωτερικού που ήδη ανακοινώθηκε ότι θα είναι η Μεγάλη Βρετανία. Και όχι τυχαία...

Το πρώτο του ταξίδι στην Βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας έχει άμεσες προεκτάσεις στην ισχυροποίηση του αποκαλούμενου αγγλοσαξονικού άξονα, γνωστός και ως five eyes αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωση των μυστικών υπηρεσιών που κατά την άποψή μου θα γίνουν παντοδύναμες. 

Μην ξεχνάμε ότι όσο ο Μπάιντεν όσο και η Καμάλα είναι παιδιά που γεννήθηκαν γαλουχήθηκαν, ενηλικιώθηκαν και κυρίως έγιναν ότι έγιναν μέσα στο Βαθύ Αμερικανικό Σύστημα και ως τέτοια άτομα θα εμπιστευτούν το σύστημα, αν όχι και θα υποταχθούν πλήρως αυτό.  

Στο πλαίσιο αυτό οι σχέσεις με την Τουρκία αφού γίνει μια ακόμα προσπάθεια να την επαναφέρουν στο άρμα του ΝΑΤΟ, εφόσον αυτή δεν τελεσφορήσει τότε η Τουρκία θα νοιώσει βαθιά στο πετσί της τι σημαίνει βαθύ αμερικανικό κράτος. Εκτιμώ ότι εφόσον αποτύχουν οι προσπάθειες που σίγουρα θα γίνουν η Τουρκία κινδυνεύει να δει την πόρτα της εξόδου από το ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να μετατραπεί στο δικό μας εφιάλτη. 

Μην ξεχνάμε ποτέ ότι ένας Πρόεδρος και μάλιστα ο συγκεκριμένος πρόεδρος της Τουρκίας αν βρεθεί σε κατάσταση επιθανάτιου ρόγχου τότε θα γίνει άκρως επικίνδυνος. Απρόβλεπτος είναι ήδη ούτως ή άλλως. 
 
Μεγάλη αλλαγή περιμένω στο ζήτημα του ποιοι αποτελούν εχθρούς για τη Αμερική. Μια ατζέντα που ο απερχόμενος πρόεδρος την άλλαξε ριζικά...  

Η Ρωσία από εχθρός γίνεται εν δυνάμει εχθρός, το Ιράν υποβιβάζεται και θα γίνουν νέες προσπάθειες όπως και επί κυβερνήσεως Ομπάμα, ενώ στον αντίποδα θα δούμε μια συνεχή κλιμάκωση στην αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα και αυτό που φοβίζει όλον τον κόσμο είναι ο οικονομικός καταρχήν πόλεμος με την Κίνα. 

Στο ίδιο πλαίσιο θα αλλάξουν πολλά και στις σχέσεις μεταξύ των χωρών που στηρίζουν ή στηρίζονται από την Κίνα, όπως η Γερμανία. 

Τέλος το δίλημμα για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο θα είναι αν θα πάμε πάλι σε ένα χαλαρό ΝΑΤΟ όπως επί Ομπάμα ή θα συνεχιστεί η σκληρή γραμμή του Τραμπ που η αλήθεια είναι πως έχει αποδώσει. 

Τα υπόλοιπα στις οθόνες, καθώς είμαι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail