Η επόμενη ελληνική τραγωδία

Τα μερίσματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα επιδόματα της ΝΔ – τίποτα δεν άλλαξε!

Για να μεγιστοποιήσετε τη συμμόρφωση στον πληθυσμό μίας χώρας, την πλήρη υποταγή των Πολιτών της σε μία αποικιοκρατική δύναμη που τους ληστεύει, χωρίς να τολμούν να διαμαρτυρηθούν, μεγιστοποιήστε την εξάρτησή τους.
 

Επικαιρότητα

Άκουγα σήμερα τον υπουργό οικονομικών να αναλύει τις επιτυχίες του: στην ουσία το πού σπατάλησε 24 δις €, τα οποία δεν έχει καν στο ταμείο της χώρας, αλλά τα δανείσθηκε. Ποιος θα τα πληρώσει; Προφανώς οι Έλληνες Πολίτες στο πολλαπλάσιο – ενώ, επειδή υπερχρεώθηκε η χώρα το 2004-2009 από τη ΝΔ, χρεοκόπησε και έχει ήδη υποθηκευθεί από τη δική του κυβέρνηση, τα ανταλλάγματα που θα ζητηθούν θα είναι εθνική κυριαρχία. Θαλάσσια ή/και χερσαία.

Ο άνθρωπος, παρά το ότι σπατάλησε 24 δις € δανεικά μόνο το 2020 και αύξησε το χρέος με ένα αντίστοιχο ποσόν στα 370 δις € (κεντρική κυβέρνηση) ή στο 230% περίπου του ΑΕΠ, βύθισε την Ελλάδα σε μία ύφεση άνευ προηγουμένου – με το ΑΕΠ να καταρρέει κυριολεκτικά στα 162 δις € και με δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στα πρόθυρα του λουκέτου.

Εν τούτοις, θριαμβολογούσε για τα επιδόματα που θα συνεχίσει να δίνει το 2021 – προφανώς ξανά με δανεικά, αφού το δήθεν μαξιλάρι είναι πλασματικό. Πρόκειται για τις αποταμιεύσεις οργανισμών που ήδη χρησιμοποιούνται στα repos – εκτός από τα 15,7 δις € που δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στον ESM. Επί πλέον, ανέφερε πως παρά την ύφεση, αυξήθηκαν οι προσλήψεις!

Για να γίνει κατανοητή η τραγωδία του υπουργού, ας φαντασθούμε πως ήταν ο διευθυντής μίας μεγάλης επιχείρησης και εμφανιζόταν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της για τον απολογισμό του έτους. Εάν έλεγε τα ίδια, πόσα σπατάλησε δηλαδή λαμβάνοντας δανεικά, ότι έχασε το 10% του κύκλου εργασιών της, ότι αύξησε στα ύψη τα χρέη της, ότι είχε ζημίες ύψους 10% του τζίρου της, καθώς επίσης πως, παρ’ όλα αυτά, προσέλαβε περισσότερους υπαλλήλους, νομίζει κανείς πως οι μέτοχοι δεν θα τον έδιωχναν με τις κλωτσιές; Είναι δυνατόν να του επέτρεπαν να συνεχίσει την καταστροφή, με τις προοπτικές στο ναδίρ, όπως ακριβώς τις περιγράψαμε για την Ελλάδα; (ανάλυση).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail