Γέροντας Νεκτάριος: Γιατί γίνεται λόγος για κανονικότητα; Ποιος εφηύρε τον όρο και τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Η ζωή μας θα είναι όπως πρώτα; Πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς οι χριστιανοί όλα τα γεγονότα; Πως θα προετοιμαστούμε ως χριστιανοί; Γιατί γίνεται λόγος για κανονικότητα; Ποιος εφηύρε τον όρο κανονικότητα και τι κρύβεται πίσω από αυτό; 

Ζούμε σε μια περίοδο σύγχυσης και αναστάτωσης. Γίνονται πολλά, ακούγονται πολλά και είναι εύκολο ο οποιοσδήποτε να πλανηθεί ακούγοντας το τι λέει ο καθένας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σύνεση, όμως το κυριότερο είναι να μην ακούμε όλους αυτούς. Διότι τη μια μας λένε πρέπει να κάνουμε αυτά και αυτά για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και από την άλλη μας λένε ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο όπως και εχθές και ότι η ζωή μας θα αλλάξει. Υπάρχει μεγάλο ψέμα και μεγάλη πλάνη. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εμάς. 

Εμείς για να μην πλανηθούμε, χρειάζεται να διαβάζουμε την Καινή Διαθήκη που μας λέει την αλήθεια και μας προειδοποιεί για το πρόκειται να συμβεί. Όχι για να μας τρομοκρατήσει, αλλά για να μην πλανηθούμε και κάνουμε πράγματα καταστροφικά για την ψυχή μας. Διαβάζουμε Αγία Γραφή ώστε το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίζει στη σκέψη, στα μάτια, στα αυτιά, παντού. 

Το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, προ της εορτής των Θεοφανίων, που διαβάζουμε στην Εκκλησία, που είναι από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Μάρκου, μας επιβεβαιώνει ότι Αυτόν που ακολουθούμε ως Σωτήρα που είναι ο Ιησούς Χριστός έχει προφητευθεί από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Είναι Αυτός που μας λέει την αλήθεια γιατί είναι η Αλήθεια και είναι Αυτός που θέλει να μας σώσει. 

Οι ψευδοσωτήρες της εποχής μας, προσπαθούν με δελεαστικούς τρόπους, δήθεν για το καλό μας, δήθεν για την ελευθερία μας, δήθεν για τη λύση των προβλημάτων μας, να μας αλλάξουν ριζικά τη ζωή. Να προσέχουμε ποιον ακούμε, διότι αν δεν προσέξουμε θα πέσουμε στη σκλαβιά του πονηρού διαβόλου που καιροφυλαχτεί ανά πάσα στιγμή να μας πλανήσει. 

Από το κανάλι του Γέροντα Νεκταρίου στο Youtube:


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail