Η Ρωσία δοκιμάζει έναν από τους μεγαλύτερους πυραύλους στον κόσμο

Freepen.gr - Μιλώντας στην Εφημερίδα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, "Krasnaya Zvezda", ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Alexei Krivoruchko δήλωσε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να δοκιμάζει τον πυραύλο" Sarmat "στον αέρα" το συντομότερο δυνατό.”

Ο πυραύλος Sarmat θεωρείται εναλλακτική λύση για το "Vojvoda", ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στρατηγικός πυραύλος στον κόσμο.

Η Ρωσία άρχισε να τρέχει το έργο για την κατασκευή ενός πυραύλου Sarmat το 2011. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του πυραύλου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πυραύλο Vojvoda στις τάξεις των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, είναι ότι μπορεί να φτάσει τους στόχους του στους βόρειο και νότιο πόλο για να τους επιτεθεί από μια πλευρά χωρίς αντι-πυραύλους.

Η Ρωσία έχει ολοκληρώσει τη δοκιμή του νέου στρατηγικού πυραύλου στο έδαφος.

Ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, στρατηγός Σεργκέι Καρακάγιεφ, δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι ο πυραύλος Sarmat θα μπει σε κατάσταση επιφυλακής το 2022.

Ο πυραύλος Sarmat έχει μήκος 35,5 μέτρα και διάμετρο 3 μέτρα. Έχει βεληνεκές 18.000 χλμ και ζυγίζει 208,1 τόνους κατά την απογείωση. Μπορεί να μεταφέρει κεφαλές βάρους άνω των 10 τόνων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail