Όλο καρότο, καρότο, καρότο; Ο Ερντογάν χωρίς μαστίγιο δεν τιθασσεύεται

Το 2020 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετίων, όσον αφορά την εκδήλωση επιθετικότητας από πλευράς της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Από: infognomonpolitics.gr - Του Σάββα Καλεντερίδη

Μερικές από τις επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας:

-Εισβολή και έρευνες από το Μπαρμαρός στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
-Εισβολή και γεωτρήσεις από το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
-Εισβολή και έρευνες από το Ορούτς Ρέις στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου, υπό τη συνοδεία δεκάδων φρεγατών και πυραυλακάτων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού
-Εισβολή Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
-Πολλαπλές αναφορές για τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα
-Πολλαπλές αναφορές για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή του τουρκολυβικού μνημονίου
-Σωρεία NAVTEX και δηλώσεις επισήμων για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου
-Απόπειρα κατάληψης της συνοριακής πύλης στις Καστανιές του Έβρου με αλλοδαπούς μουσουλμάνους και στη συνέχεια εισβολής στην Ελλάδα 800 χιλιάδων αλλοδαπών, με στόχο την δημογραφική αλλοίωση του νομού Έβρου, ούτως ώστε και οι τρεις νομοί της Θράκης να έχουν «μουσουλμανικό πληθυσμό», για να είναι ευκολότερη η προσάρτησή της στην Τουρκία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
-Οργανωμένη από το τουρκικό κράτος διακίνηση αλλοδαπών μουσουλμάνων, με τελευταίο παράδειγμα το γραφείο ταξιδίων «Η Τουρκία» που μετέφερε Σομαλούς με αεροσκάφη της κρατικής ΤΗΥ, από Μογκατίσου στη Σμύρνη και από κει στην Ελλάδα.
-Δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκς της Λωζάνης
Δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για «18 νησιά του Αιγαίου που είναι τουρκικά»
-Δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για παραδοσιακά δικαιώματα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα.

Τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, ήταν μόνο οι κυριώτερες προκλήσεις της Τουρκίας, με σοβαρότερη κατά την ταπεινή μου άποψη την απόπειρα κατάληψης της συνοριακής πύλης στις Καστανιές του Έβρου, αφού, σύμφωνα με άρθρο σοβαρού Τούρκου ακαδημαϊκού, το σχέδιο προέβλεπε την εισβολή σε πρώτη φάση 800 χιλιάδων μουσουλμάνων και σε επόμενες φάσεις, αφού πλέον ο Έβρος θα ήταν «μουσουλμανικός» και η συνοριακή πύλη υπό κατάληψη, εισβολή στην Ελλάδα και εκείθεν στην Ευρώπη δέκα εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Σχέδιο το οποίο έχει εξυφάνει η Τουρκία από κοινού με το Ιράν.

Αν είχε πετύχει το σχέδιο εκείνο, θα μιλούσαμε πλέον για άλλη Ελλάδα ή μάλλον για το Γιουνανιστάν.

Η εκδήλωση όλης αυτής της επιθετικότητας της Τουρκίας αφύπνησε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο με τις πολιτικές του, έσκαβε τον δικό του λάκκο.

Όταν κατάλαβε το πολιτικό σύστημα ότι κινδυνεύει και απειλείται η ίδια η ύπαρξή του, αφυπνίστηκε και άλλαξε πολιτική κυρίως σε δύο τομείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail