"Οι πυραύλοι μας τώρα μπορούν να καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα": Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης

Freepen.gr - Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενέι, ανακοίνωσε ότι οι πυραύλοι της χώρας του είναι σε θέση να καταρρίψουν αμερικανικά αεροπλάνα στην περιοχή, εάν απειλήσουν τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης καυχήθηκε ότι η νέα στρατιωτική τεχνολογία της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι ικανή να αμφισβητήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις των ΗΠΑ στον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του απέδειξε τις δυνατότητές της κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις αμερικανικές δυνάμεις στην Αεροπορική Βάση Ain Al-Assad στο Ιράκ.

Ο Ζαμενέι είπε: "οι πυραύλοι μας βομβάρδισαν τη βάση Ain Al-Assad και ο εχθρός λαμβάνει πολύ υπόψη αυτή τη δύναμη".

Θεώρησε ότι η απόφαση του ιρανικού Κοινοβουλίου να εμπλουτίσει το ουράνιο κατά 20% είναι μια "σωστή και λογική απόφαση", προσθέτοντας: "το Ιράν θα υποχωρήσει από τη μείωση των υποχρεώσεών του στην πυρηνική συμφωνία εάν το αντίθετο μέρος εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ... η πολιτική μας είναι δέσμευση σε αντάλλαγμα για δέσμευση".

Πρόσθεσε, "Θα συνεχίσουμε να αντισταθμίζουμε τις απώλειές μας λόγω κυρώσεων στα επόμενα στάδια, σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων και επιστροφής της Ουάσινγκτον στη συμφωνία", τονίζοντας ότι "η Αμερική και οι δυτικές χώρες πρέπει πρώτα να άρουν το άδικο οικονομικό εμπάργκο στους Ιρανούς, πριν δώσουν εντολές".

Η έναρξη του νέου έτους έχει χαρακτηριστεί από ένταση για τις ΗΠΑ και το Ιράν, ειδικά για τους φόβους ότι το τελευταίο θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων για να εκδικηθεί τη δολοφονία του Υποστράτηγου Qassem Soleimani, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail