Το ιρανικό Ναυτικό μετέτρεψε πετρελαιοφόρο σε προωθημένη βάση ελικοπτέρων & τροφοδοσίας

Freepen.gr - Το ιρανικό Ναυτικό εισήγαγε σε υπηρεσία δύο νέα πλοία-ένα πετρελαιοφόρο που μετατράπηκε σε μεταφορέα ελικοπτέρων που μπορεί να διπλασιαστεί ως τσιπ τροφοδοσίας και μια πυραυλική κορβέττα.

Το βασικό πλοίο - προωθημένη πλωτή βάση Makran και η φρεγάτα εκτόξευσης πυραύλων Zereh (Armor) εισήχθησαν την πρώτη ημέρα κατά τη διάρκεια ενός ναυτικού γυμνασίου που ονομάστηκε Eqtedar (Power) στις 13 Ιανουαρίου, ανέφερε το πρακτορείο Tasnim News

Το Makran μπορεί να μεταφέρει 100.000 τόνους καυσίμων και γλυκού νερού για να τα προμηθεύσει στα πολεμικά πλοία σε διάφορες τοποθεσίες. Το ιρανικό σκάφος είναι σε θέση να κάνει ταξίδια για 1.000 ημέρες χωρίς να πιάσει λιμάνι. Αυτό το πλοίο θα είναι το μεγαλύτερο του Ιράν, με την ικανότητα να μεταφέρει επτά ελικόπτερα. 

Θα μπορούσε να παράσχει υποστήριξη για τις δυνάμεις του Ναυτικού και τα πολεμικά πλοία στην ανοικτή θάλασσα, ειδικά στον Βόρειο Ινδικό Ωκεανό, το στενό Bab el-Mandeb και την Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο δεν παύει να είναι κι ένας ιδιαίτερα εύκολος στόχος.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail