Στα σκουπίδια το βέτο Τραμπ από τη Γερουσία: Κανονικά οι κυρώσεις στην Τουρκία από τις ΗΠΑ

Σε μια απόφαση-κόλαφο για τον Ντόναλντ Τραμπ, η Γερουσία των ΗΠΑ ανέτρεψε το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό και κατά συνέπεια δρομολογούνται κανονικότατα οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Από: tribune.gr

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα υπέρ της αναίρεσης του βέτο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA), ενός νομοσχεδίου για την εθνική ασφάλεια ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον νόμο περιλαμβάνεται και η πρόνοια για την επιβολή πολύ σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία.

Σε τριάντα ημέρες από την υπογραφή του νόμου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποχρεώνεται να επιβάλει 5 από τις 12 κυρώσεις του νόμου CAATSA στην Τουρκία.

Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, υιοθέτησε με τα 2/3 και πλέον των ψήφων τον προϋπολογισμό παρά τις «ενστάσεις του προέδρου».

Η ψηφοφορία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη ακύρωση βέτο της προεδρίας του Τραμπ και θεωρείται ευρέως ως μια οξεία κριτική σε βάρος του, τις τελευταίες ημέρες της θητείας του.

Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.

Η Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act- NDAA), που ορίζει την πολιτική του υπουργείου Άμυνας της χώρας, υπερψηφίζεται κάθε χρόνο από το 1960 και αυτό ίσχυσε και τώρα.

Συνεπώς, με την κύρωση της εν λόγω πράξης αναμένεται σύντομα να τεθούν σε ισχύ και οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail