Γιατί φοβούνται την Εκκλησία; Τα μηνύματα των Ιεραρχών και το κάλεσμα στον κόσμο

 

Οι εικόνες που έπαιξαν το Σαββατοκύριακο στα ΜΜΕ με τους εκατοντάδες Αθηναίους στην οδό Ερμού για να κάνουν τα ψώνια και την βόλτα τους, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δημιουργούν ένα εύλογο ερώτημα

Από: vimaorthodoxias.gr - Επιμέλεια: Δημήτρης Βούκιας

Γιατί τόσος φόβος για την εξάπλωση του ιού στις Εκκλησίες;

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο από την ΕΡΤ, λόγω της πολυκοσμίας ήταν σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ παράλληλα στις Εκκλησίες τηρήθηκαν κατά γράμμα τα μέτρα. Υπενθυμίζεται, πως κατά τις λειτουργίες  επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με ανώτατο όριο τα 50 άτομα.


Μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί, δεν είναι λίγοι οι Ιεράρχες που καλούν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσέχει και να τηρεί αυστηρά τα μέτρα έτσι ώστε να μην δώσει δικαίωμα η Εκκλησία και βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων στα διάφορα πάνελ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί ο Σεβ.  Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος ο οποίος κατα το χθεσινό του κήρυγμα ανέφερε χαρακτηριστικά: Τα “παπαγαλάκια” της δημοσιογραφίας (κι όχι μόνο) αλλά και οι 300 του “Λεωνίδα” (της Βουλής), έστω και μια μικρή έξαρση να υπάρξει, πάλι σε εμάς θα τα ρίξουν, γιατί γι’ αυτούς για όλα φταίει η ποιμαίνουσα Εκκλησία”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, ο  οποίος τόνισε με νόημα: “Σήμερα είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αναβλέψουν πνευματικά. Ο τυφλός ήξερε πού να απευθυνθεί. Η πλειονότητα των ανθρώπων σήμερα αναζητεί υποκατάστατα ελπίδος, πίστεως, ακόμη και υποκατάστατα του ίδιου του Θεού. Είναι η ύλη, ο ορθολογισμός, η καλοπέραση”

Και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποχρεωτική λόγω της πανδημίας, απομάκρυνση των πιστών από τους Ναούς και σημείωσε πως: “Όταν πάλι επετράπη η προσέλευσή τους, έτρεξαν σαν διψασμένα ελάφια στους Ναούς..”

Αλλά και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος αναφέρθηκε στην διάκριση όχλου και λαού, λέγοντας πως: “Ο όχλος συμπεριφέρεται χωρίς να γνωρίζει γιατί το κάνει προφανώς από συμφέροντα και πάθη. Ο λαός όμως τηρεί τις εντολές του Χριστού. Άρα το πρόβλημα είναι πως από όχλος θα γίνουμε λαός”.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail