Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν δίχως έλεος - Σύριοι και Κούρδοι ξεπαγιάζουν ζητώντας βοήθεια!

Derdara village– North Press
Freepen.gr - Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες τους βομβάρδισαν την ύπαιθρο του Τελ Ταμρ της Συρίας το βράδυ της Τρίτης, γεγονός που ανάγκασε τρομοκρατημένους κατοίκους να διαφύγουν και κατέστρεψαν την περιουσία τους.

Όπως μεταδίδει το North Press, οι κάτοικοι του χωριού Derdara, πέντε χιλιόμετρα βόρεια του Tel Tamr, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας της Τρίτης στο ύπαιθρο μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες τουρκικού βομβαρδισμού στο χωριό και τα περίχωρά του.

Ο κάτοικος του χωριού Derdara, Ibrahim al-Dawud είπε: "Όλοι φύγαμε. Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 8:15 μ.μ. Όλοι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά έφυγαν. Ο βομβαρδισμός διήρκεσε μέχρι τη 1:00 π.μ. Φύγαμε με τα παιδιά μας στο ύπαιθρο στο πολύ κρύο.”

"Οι άνθρωποι έσπευσαν να μετακινήσουν τα ζώα τους, που είναι η μόνη πηγή βιοπορισμού τους. Άλλοι κρύφτηκαν στο σπίτι όπως οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες. Αυτή είναι η κατάστασή μας κάθε φορά που ξεκινάει ο βομβαρδισμός", πρόσθεσε ο Dawud.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συνδεδεμένες με αυτές ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες έχουν επανειλημμένα στοχεύσει στην ύπαιθρο του Τελ Ταμρ από τότε που εισέβαλαν στο Σερέ Κανιγιέ (Ras al-Ain) και στο Τελ Αμπιάντ (Gire Spi) το 2019.

Η κάτοικος του χωριού, Φάτιμα Μωχάμεντ είπε: "Δεν μπορώ να περπατήσω ή να κινηθώ. Πρέπει να με σύρουν. Δεν έχω τίποτα άλλο από το έλεος του αλλάχ και τη βοήθειά του”.

"Βομβαρδίζουν εδώ και εκεί. Δεν έχουν έλεος".

Ο τουρκικός βομβαρδισμός της υπαίθρου του Τελ Ταμρ συμπίπτει με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην πόλη Αϊν Ίσσα στη βόρεια Συρία.

Ο χωρικός Αλί Μωχάμεντ κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς και φορείς να σταθούν με τους κατοίκους και να σταματήσουν την στοχοποίηση των χωριών τους. "Κανένας δε μας βοηθά, ούτε οργανώσεις ούτε άλλα ιδρύματα, απαιτούμε οργανώσεις να μας βοηθήσουν, τουλάχιστον να σταματήσουν το βομβαρδισμό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail