Αλβανία: Γεφυροποιό χαρακτηρίζει η Bild τον Rama στον ελληνοτουρκικό διάλογο

 

Στη στήλη της Γερμανικής εφημερίδας “Bild” «νικητής και ηττημένος» γίνεται αναφορά στον Αλβανό Πρωθυπουργό Edi Rama, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «νικητής» για τις προσπάθειες του για την σύγκλιση στο τραπέζι του διαλόγου τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας.

Από: ibna.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Καγκελάριος Angela Merkel τον ενθάρρυνε προσωπικά! Ο 56χρονος, Edi Rama, πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσπαθεί να καθίσει γύρω από ένα κοινό τραπέζι διαλόγου τους αντιμαχόμενους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ιστορικό: η διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου, που έχει Ο λόγος: Έχει να κάνει με τις διαμάχες για τα νησιά του Αιγαίου, η οποία έχει κλιμακωθεί πρόσφατα».

Καταλήγοντας το δημοσίευμα γράφει «Rama ο γεφυροποιός».

Δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα που αναφέρεται στην διαμεσολάβηση του Edi Rama στον ελληνοτουρκικό διάλογο, καθώς πλείστα άρθρα έχουν δημοσιευθεί στον αλβανικό τύπο. Είναι όμως η πρώτη αναφορά στο ρόλο του Rama στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία και την εφημερίδα Bild, κάτι που επιβεβαιώνει το ρόλο του Rama στην έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα δημοσιεύματα που έφεραν να έχει οριστικοποιηθεί συνάντηση Δένδια Cavusoglu στην Αλβανία, με την παρέμβαση Rama. «Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως,  δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα. Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Cavusoglu, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες» σημείωσαν διπλωματικές πηγές.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση μέσα από διαρροές και δημοσιεύματα είναι η χρίση του Αλβανού Πρωθυπουργού ως επιτυχημένου διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Rama χρίσθηκε διαμεσολαβητής ως μια κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Τουρκίας να ενισχύσουν τον Αλβανό Πρωθυπουργό στο δρόμο για τις εκλογές του Απριλίου στην Αλβανία, με την κάθε χώρα να έχει τους δικούς της λόγους.

Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές η Ελλάδα ώστε να πάρει την υπογραφή στο συνυποσχετικό για την προσφυγή στη Χάγη για την διευθέτηση της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων, ενώ η Τουρκία θέλει να ενισχύσει ένα ισχυρό φίλο της στην Αλβανία, διευρύνοντας την επιρροή της στα Δυτικά Βαλκάνια./ibna

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail