Η Βουλγαρία δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά τουρκικών Bayraktar TB2!

Defense News
Freepen.gr - Η τουρκική Haber 7 δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο υποστηρίζοντας ότι η βουλγαρική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αγοράσει τουλάχιστον έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης Bayraktar TB2. Σύμφωνα με το άρθρο, η Σόφια είχε αυτό το ενδιαφέρον από το 2020, αλλά ο κορωνοϊός και η κρίση που προέκυψε πήγαν πίσω τις διαπραγματεύσεις. 

Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι φέτος θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην περίοδο κατά την οποία μπορεί να ξεκινήσουν.

Το Haber 7 κάνει μια εκτεταμένη ανάλυση των τουρκικών drones και των επιδόσεών τους στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Εάν η Σόφια αποφασίσει να αγοράσει τα τουρκικά αεροσκάφη Bayraktar TB2, η Βουλγαρία θα γίνει το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που θα κάνει αυτό το βήμα.

Το Haber 7 γράφει επίσης του ότι μετά την επιτυχή παρουσία του Bayraktar TB2 στα πεδία μάχης πέρυσι και τη Βουλγαρία, οι χώρες της Μεγάλης Βρετανίας, της Σερβίας και του Καζακστάν δείχνουν επίσης ενδιαφέρον για το τουρκικό μαχητικό drone.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail