Άλλο το λοκντάουν στη βίλα στην Κηφισιά με την πισίνα και άλλο στο διαμερισματάκι των 70 τμ

moerschy / pixabay
Όσο η "κοινωνικά ευαίσθητη" Αριστερά στήριζε ολόψυχα τα λοκντάουν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς οι "ανάλγητοι" και "απάνθρωποι" libertarians δεν σταματήσαμε στιγμή να λέμε πως δεν υπάρχει πιο ταξική και κοινωνικά άδικη πολιτική από τις, κρατικά επιβαλλόμενες, καραντίνες. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Είναι διαφορετική η εμπειρία του λοκντάουν για τον κάτοικο της Κηφισίας, με το άνετο σπίτι, τον κήπο και την πισίνα και διαφορετική για τον κάτοικο του Κολωνού που πρέπει να μείνει στοιβαγμένος σε ένα διαμερισματάκι 70 τμ μαζί με τη γυναίκα, τα δυο παιδιά και την πεθερά του. Είναι αλλιώς το λοκντάουν για τους υψηλόμισθους επαγγελματίες με τις τρέντι δουλειές που μπορούν άνετα να δουλέψουν από το pc τους χωρίς να χρειαστεί να πάνε στο γραφείο και αλλιώς για τους εργάτες και τους ανθρώπους με πιο παραδοσιακές δουλειές και συνήθως πιο χαμηλά εισοδήματα, που η φυσική τους παρουσία στη δουλειά είναι απαραίτητη και είναι αναγκασμένοι κάθε μέρα να εκτίθενται στον ιό. 

Έχει άλλες συνέπειες το λοκντάουν για τις γιγαντιαίες επιχειρήσεις που βασίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται αυτή την χρόνια (βλέπε Amazon) και άλλες για το συνοικιακό μαγαζάκι ρούχων ή το καφέ της γειτονιάς που οι ιδιοκτήτες τους είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξαερώνονται μέσα σε λίγους μήνες. Και τέλος, άλλη γλύκα έχουν τα Χριστούγεννα με λοκντάουν για το πλούσιο celebrity που μπορεί να πεταχτεί μέχρι το Ντουμπάι για να παρτάρει όπως παλιά και άλλη για όλους εμάς που τρέμουμε μήπως βρεθούμε εκτός σπιτιού στις 10 και ένα λεπτό και μας κόψουν πρόστιμο τα μαντρόσκυλα του Χρυσοχοϊδη. 

Γι' αυτό, λοιπόν, αριστερούληδες, συριζαίοι, φιλελεφτ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα και τις κατάρες για όσους έκαναν ρεβεγιόν στο Ντουμπάι. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Τσιτσιπάς, ούτε ο Κωστόπουλος αλλά η ταξική, απάνθρωπη, αυταρχική, σαδιστική και αναποτελεσματική πολιτική του λοκντάουν, που εσείς όχι μόνο στηρίξατε από την πρώτη στιγμή αλλά ζητούσατε να γίνει ακόμη πιο σκληρή. Η ψυχολογική και οικονομική εξόντωση των εργατών και των μικρομεσαίων, τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζεστε, έχει φαρδιά πλατιά και την δικιά σας υπογραφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail