7 στους 10 Τούρκους ζουν με χρέη κι επιβιώνουν μετά βίας

Freepen.gr - Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ένωση εργαζομένων στο τουρκικό δημόσιο (Genel-Iş) την Τετάρτη δήλωσε ότι το 70 τοις εκατό του πληθυσμού της Τουρκίας ζει με χρέη, αναφέρει το ahvalnews.com.

Η έκθεση με τίτλο "εισοδηματική ανισότητα και φτώχεια κατά τη διάρκεια της περιόδου COVID-19 στην Τουρκία" ανέφερε ότι 59 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χρέη εκτός από τη στέγαση και τα συναφή έξοδα, με τη φτώχεια να αυξάνεται κατά 8,4 τοις εκατό τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Genel-Iş, η οποία είναι συνδεδεμένη με την αριστερή Συνομοσπονδία προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DISK), δήλωσε ότι το κατά κεφαλήν εθνικό εισόδημα της χώρας ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη στα 7.715 δολάρια.

Η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, διαβρώνοντας τους μισθούς και ασκώντας πίεση στα εισοδήματα, με πολλούς να αγωνίζονται να αντέξουν τις βασικές ανάγκες.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα ανέφερε πρόσφατα ότι θα αυξήσει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού, παρά τη μακροχρόνια αντίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά κάτι τέτοιο πιθανότατα θα προσθέσει επιπλέον βάρος στο κόστος δανεισμού, στο οποίο μεγάλο μέρος της χώρας είναι ευάλωτο.

Την Τετάρτη, η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 17 τοις εκατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail