Το νέο ναυπηγείο της Κίνας θα ναυπηγεί έξι 6 προηγμένα πολεμικά πλοία ετησίως

Freepen.gr - Η China State Shipbuilding Corporation Limited (CSSC) ξεκίνησε την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ναυπηγείου στη Σαγκάη που θα επιτρέπει τη ναυπήγηση έξι προηγμένων πολεμικών πλοίων ετησίως, γράφει το defenseworld.net.

Η τελετή έναρξης για την κατασκευή της δεύτερης φάσης του έργου βάσης της ναυπηγικής βιομηχανίας Changxing της CSSC πραγματοποιήθηκε στο νησί Changxing της Σαγκάης τη Δευτέρα. Το νέο ναυπηγείο κατασκευάζεται από την εταιρεία CSSC group, Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co. Ltd., η οποία ανακοίνωσε το έργο σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο λογαριασμό στο WeChat.

Η ναυπηγική εταιρεία HUDONG-Zhonghua της CSSC κατασκευάζει αμφίβια πλοία επίθεσης, αμφίβια αποβατικά πλοία και φρεγάτες για το κινεζικό ναυτικό.

Η πρώτη φάση κατασκευής του κτιρίου που καλύπτει έκταση περίπου 2,5 τ. χλμ. από τα συνολικά 4,32 τ. χλμ. θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Περιλαμβάνει ένα κτίριο έρευνας και ανάπτυξης, ένα κοινό εργαστήριο κύτους, ένα εργαστήριο συναρμολόγησης για καμπύλο τμήμα, ένα κέντρο για τον εξοπλισμό, ένα εργαστήριο βαφών, μια εσωτερική ναυπηγείο, μια εξωτερική ναυπηγείο, μια λεκάνη αποβάθρα και μια αποβάθρα για τον εξοπλισμό, επιτρέποντας την παραγωγική ικανότητα των έξι εξειδικευμένα πλοία το χρόνο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το νέο ναυπηγείο θα χρησιμοποιήσει έναν σύγχρονο τρόπο ναυπηγικής συναρμολόγησης με προηγμένες έννοιες παραγωγής για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και να αυξήσει την ασφάλεια της παραγωγής, ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι θα εφαρμοστεί ευφυής σχεδιασμός, αυτοματοποιημένη παραγωγή, διαχείριση μεγάλων δεδομένων μεταξύ άλλων τεχνολογιών.

Η ναυπηγική εταιρεία θα μετακομίσει τελικά στο νέο ναυπηγείο εξ ολοκλήρου.

Εκτός από τα πολιτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων υγροποιημένου φυσικού αερίου, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και των πετρελαιοφόρων, η εταιρεία είναι επίσης υπεύθυνη για την κατασκευή στρατιωτικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένων των αποβατικών σκαφών, των φρεγατών, των πλοίων αναπλήρωσης, των υπεράκτιων περιπολικών σκαφών και των σκαφών εκπαίδευσης.

Η CSSC έχει κατασκευάσει προηγουμένως αμφίβια πλοία επίθεσης τύπου 075, αμφίβια πλοία απόβασης τύπου 071 και Φρεγάτες τύπου 054A για το κινεζικό ναυτικό.

Η Κίνα έχει ήδη το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο. Σε μια έκθεση τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου (CRS) προέβλεψε ότι η Κίνα θα ναυπηγήσει σχεδόν 70 νέα πολεμικά πλοία μέχρι το 2030, γεγονός που θα ωθήσει τον συνολικό αριθμό των πολεμικών της πλοίων στα 420.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail