674 άμαχοι σκοτώθηκαν, 7.343 απήχθησαν στο Αφρίν σε τρία χρόνια

Freepen.gr - Ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Afrin ανακοίνωσε μια έκθεση σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει καταγράψει στην κατεχόμενη περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο στρατόπεδο Serdem στο καντόνι της Shehba, 300.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από την κατοχή, 674 πολίτες δολοφονήθηκαν και 7.343 απήχθησαν.

Η έκθεση μιλά για στοχοθετημένη αλλαγή δημογραφίας και πολιτικής αφομοίωσης όπου τα ονόματα των τόπων και των πόλεων τουρκοποιούνται στο Αφρίν και η πληθυσμιακή δομή αλλάζει για να ταιριάζει στα τουρκικά συμφέροντα μέσω του εκτοπισμού των γηγενών και της επανεγκατάστασης ισλαμιστών. 

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 7.343 πολίτες έχουν απαχθεί. Η τύχη της πλειοψηφίας τους παραμένει άγνωστη, αναφέρει η έκθεση. Τα τελευταία τρία χρόνια, 674 πολίτες δολοφονήθηκαν. 82 από αυτούς βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τις δυνάμεις κατοχής.

Σύμφωνα με την έκθεση, 314.400 ελαιόδεντρα κόπηκαν από τις δυνάμεις κατοχής και το ξύλο πωλήθηκε. Μεγάλες γεωργικές εκτάσεις κάηκαν. 75 αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι λεηλατήθηκαν και 15 θρησκευτικοί χώροι καταστράφηκαν από τις πολιτοφυλακές που πήραν όλα τα ιστορικά αντικείμενα που μπορούσαν να βρουν από την Αφρίν και τα πουλούσαν.

Για το έτος 2020, καταγράφηκαν 58 δολοφονίες από τις δυνάμεις κατοχής ενώ 987 άνθρωποι απήχθησαν. 50 ιστορικοί χώροι υπέστησαν ζημιές το 2020. 72.000 ελαιόδεντρα κόπηκαν κάτω από το πρόσχημα της οδοποιίας. 250 σπίτια κατασχέθηκαν από τις πολιτοφυλακές και οι οικογένειές τους εγκαταστάθηκαν σε αυτά. Τέλος στην Αφρίν σημειώθηκαν 39 εκρήξεις, σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας 170 άτομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail