Πωλείται εκκλησία στην Τουρκία! Αγγελία στο Διαδίκτυο, ζητούν 6,3 εκατ. τουρκικές λίρες…

 

FILE PHOTO: Μια γυναίκα περπατά στη γέφυρα του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. Διακρίνεται το τζαμί Suleymaniye. EPA, SEDAT SUNA

Mε τίτλο «Αγγελία για εκκλησία προς πώληση στην Προύσα», η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει σε ρεπορτάζ πως δημοσιεύθηκε αγγελία στο διαδίκτυο, με βάση την οποία βγαίνει προς πώληση εκκλησία με αντίτιμο 6 εκατομμύρια 300.000 λίρες Τουρκίας.

Από: hellasjournal.com

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε, η εκκλησία που ανήκει σε ιδιώτη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος τέχνης, μουσείο ή ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται, το όνομα της εκκλησίας, καθώς και η τοποθεσία της δεν έγιναν γνωστά, στο πλαίσιο «προστασίας εμπορικών και προσωπικών δεδομένων».

Η εκκλησία, σημειώνεται, χτίστηκε για τον αρμενικό πληθυσμό της περιοχής –την οποία και εγκατέλειψε με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923- ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη καπνού και εργοστάσιο υφαντουργίας.

Η εκκλησία βρίσκεται σε χώρο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς εξαιτίας της θέσης της, επισημαίνει το δημοσίευμα.

(Nα σημειωθεί πως η εφημερίδα Posta σε δημοσίευμα με τίτλο «Προς πώληση από το διαδίκτυο» είχε αναφέρει στις 30.10 πως η 1.700 ετών εκκλησία (Συροχαλδαίων) Mor Yuhanna, η οποία και έχει πιστοποιηθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, πωλείται μέσω του διαδικτύου έναντι 7 εκ. 250.000 τουρκικών λιρών).

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Cumhuriyet


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail