Οι "Αόρατοι" απήγαγαν πολίτη στην Κωνσταντινούπολη και τον βασάνισαν 5 ημέρες για να τον στρατολογήσουν!

Freepen.gr -
Στις 20 Ιανουαρίου ο Gökhan Güneş αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο στην περιοχή Başakşehir της Κωνσταντινούπολης από άτομα που ισχυρίστηκαν ότι είναι αστυνομικοί, αν και ποτέ δεν έδειξαν το σήμα τους ή κάποια ταυτότητα. Ο Güneş εξαφανίστηκε και δεν ακούστηκε για αρκετές ημέρες.

Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στην αστυνομία τη νύχτα της εξαφάνισης του Güneş, χωρίς αποτέλεσμα. Το βίντεο CCTV που εμφανίστηκε την επόμενη μέρα, έδειξε αρκετούς άνδρες γύρω από τον Güneş καθώς βγήκε από ένα λεωφορείο για να φτάσει στο εργοτάξιο που εργάζεται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mezopotamya, ένα αυτοκίνητο περίμενε ήδη στη στάση του λεωφορείου που ο Güneş χρησιμοποίησε για να φτάσει στη δουλειά.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Güneş υπέβαλαν αίτηση στην έδρα της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης για τα ίχνη του Güneş, αλλά τους είπαν ότι ο άνθρωπος δεν ήταν κρατούμενός τους. Η αστυνομία είπε στην οικογένεια ότι ούτε υπήρχαν εκκρεμή εντάλματα. Ένας αξιωματικός πληροφοριών της Χωροφυλακής κάλεσε συγγενείς του εξαφανισθέντος στην Τοκάτη για να ρωτήσει αν τους είχε επισκεφθεί.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των φιλοκουρδικών λαών (HDP) και το αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα των καταπιεσμένων (ESP), πολιτικά κόμματα με τα οποία ήταν συνδεδεμένος ο Güneş πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου τη δεύτερη ημέρα της εξαφάνισης του καλώντας τις δυνάμεις ασφαλείας είτε να τον απελευθερώσουν εάν ήταν υπό κράτηση είτε να ξεκινήσουν μια αναζήτηση γι ' αυτόν αν έλειπε, ανέφερε το Mezopotamya.

Οι Sami και Gülsüm Elvan, γονείς του Berkin Elvan, του εφήβου που σκοτώθηκε από ένα χημικό που εκτοξεύθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών του πάρκου Gezi του 2013, οι οποίοι είναι επίσης ο θείος και η θεία του Güneş, δήλωσαν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την εξαφάνιση του ανθρώπου.

Ο Güneş ήταν υπό αστυνομικό έλεγχο για την υπαγωγή του σε σοσιαλιστικό πολιτικό κόμμα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Sezgin Uçar.

Πέντε ημέρες μετά τη λήψη του από άγνωστους άνδρες, ο Gökhan Güneş απελευθερώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε έναν δρόμο στο Başakşehir, Με δεμένα μάτια, ανέφερε το Mezopotamya. Ο Güneş δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι ήταν στην πραγματικότητα υπό αστυνομική κράτηση, για συνολικά 138 ώρες.

Πραγματοποιώντας συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της IHD μετά την απελευθέρωσή του, ο Güneş δήλωσε ότι απογυμνώθηκε, ξυλοκοπήθηκε και απειλήθηκε με βιασμό υπό αστυνομική κράτηση.

Επτά άνδρες συνολικά περικύκλωσαν τον Güneş τη νύχτα της απαγωγής του, είπε, τον χτύπησαν με τίζερ ενώ αναγκάστηκε να μπει σε ένα αυτοκίνητο. Επίσης του φόρεσαν κουκούλα για να μη δει που μεταφέρεται.

Ο Güneş έμεινε με τα εσώρουχα και υπέστη ηλεκτροσόκ, ξυλοκοπήθηκε και τον έριξαν σε παγωμένο νερό στον τόπο στον οποίο μεταφέρθηκε. Περιστασιακά τοποθετήθηκε με δεμένα μάτια σε αυτό που ονομάζεται κάθετος τάφος: ένας στενός χώρος όπου οι κρατούμενοι δεν μπορούν καν να κινήσουν τα χέρια τους.

"Απειλήθηκα συνεχώς και μου είπαν να εργαστώ ως κρατικός πράκτορας", δήλωσε ο Güneş. "Είπαν επανειλημμένα ότι πρέπει να συνεργαστώ μαζί τους. Στη συνέχεια ρώτησαν αν ήξερα ποιοι ήταν και είπαν ότι ήταν οι αόρατοι".

Ο τόπος στον οποίο κρατήθηκε φάνηκε να είναι κέντρο βασανιστηρίων, δήλωσε ο Güneş. "Υπήρχαν και άλλα διαμερίσματα, και πιστεύω ότι και άλλοι βασανίστηκαν εκεί.”

Τα φώτα παρέμειναν αναμμένα καθ ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Güneş ένω άλλου τύπου φωτισμός απέκρυπτε τα πρόσωπα των ανδρών που τον βασάνιζαν.

Στο τέλος, τον έπλυναν, τον έντυσαν, του έβαλαν ακόμη και κολώνια και τον άφησαν στο Başakşehir.

"Αυτά ήταν πράγματα που περιμέναμε και φοβόμασταν να ακούσουμε", δήλωσε ο δικηγόρος Sezin Uçar στη συνέντευξη τύπου. "Θα ασκήσουμε κατηγορίες για την κράτηση του Gökhan για έξι ημέρες σε μια άγνωστη τοποθεσία και την υποβολή του σε συστηματικά βασανιστήρια ξεχωριστά".

Κάποιοι κάνουν λόγω για αναζωπύρωση των υπολειμμάτων της JITEM, η οργάνωση πληροφοριών Χωροφυλακής, που θεωρείται υπεύθυνη για δολοφονίες και εξαφανίσεις Κούρδων πολιτών και πολιτικών τις περασμένες δεκαετίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail