Όταν διαβάζεις στο πρωτοσέλιδο ότι "ιερέας βίασε και σκότωσε 50χρονη γυναίκα"

Tumisu / pixabay
Επισκεπτόμενος συστημική ιστοσελίδα βλέπω στο πρωτοσέλιδο της τον παρακάτω τίτλο συνοδευόμενο από σχετική φωτογραφία κοπέλας που προσπαθεί να αποφύγει κάτι: «Φρίκη: Ιερέας βίασε και σκότωσε 50χρονη γυναίκα». Όταν διαβάζει κανείς κάτι τέτοιο και δεν είναι εξοικειωμένοι ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το μυαλό του μόνο σε ένα πράγμα μπορεί να πάει.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλωστε ζούμε σε μία χώρα που οι περισσότεροι δε διαβάζουν είτε ενημερώνονται από τα πρωτοσέλιδα είτε από τις ενημερώσεις σε τίτλους των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Εν προκειμένω ήμουνα βέβαιος ότι αν κλικαρω την είδηση θα διάβαζα αυτό που περίμενα. Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ινδία εκεί όπου δυστυχώς οι βιασμοί δίνουν και παίρνουν. Προφανώς δεν πρόκειται για ορθόδοξο χριστιανό ιερέα, όπως άνετα υποθέτει κάποιος στεκόμενος μόνο στον τίτλο της αρχικής σελίδας.

Άραγε να πρόκειται για μία ακόμα ανάρτηση η οποία έχει ελλιπή τίτλο για να τραβήξει κόσμο ή εντάσσεται στο γενικότερο πόλεμο που δέχεται η ορθοδοξία Το τελευταίο διάστημα με δεδομένο ότι η πλειοψηφία δεν μπήκε να διαβάσει την είδηση. Την παραμονή των Θεοφανείων γνωστός δημοσιογράφος σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε με γραφικά ιερέα με χειροπέδες μέσα στο ναό. Ανήμερα των Θεοφανείων φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός άσκησε κριτική σε ιερέα και πολίτες ενός βίντεο το οποίο όμως ήταν από το 2015.

Αυτές τις σποραδικές παρενοχλήσεις και απαξίωσης η εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να τις λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της και ενεργήσει ανάλογα πριν να είναι αργά αντιστέκομαι σε αυτό που επιχειρείται εναντίον της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail