«Η Κωνσταντινούπολη θα ξεμείνει από νερό σε 45 ημέρες - Σε δεινή θέση κι η Αγκυρα»

Freepen.gr - Η Κωνσταντινούπολη θα ξεμείνει από νερό σε 45 ημέρες μετά από μια πρόσφατη ξηρασία, δήλωσε ο Ali Uğurlu, επικεφαλής του τουρκικού Επιμελητηρίου Χημικών Μηχανικών, γράφει το ahvalnews.com.

Οι δεξαμενές είναι μόνο 19 τοις εκατό πλήρεις και πρέπει να ληφθούν μέτρα αμέσως για να εξασφαλιστεί ότι η πόλη θα διαθέτει επαρκές πόσιμο νερό, δήλωσε ο Uğurlu σε γραπτή δήλωση την Τρίτη.

"Εάν συνεχιστεί η ξηρασία, η Κωνσταντινούπολη ενδέχεται να αντιμετωπίσει περιβαλλοντική ρύπανση και προβλήματα υγείας", ανέφερε.

Οι δεξαμενές σε ολόκληρη την Τουρκία εξαντλούνται μετά από εποχιακή ξηρασία και αύξηση της χρήσης νερού κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoğlu προέτρεψε τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να εξοικονομήσουν νερό σε δήλωση στο Twitter την Τρίτη.

Η Αγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, έχει απόθεμα νερού για 110 ημέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Mansur Yavaş.

Τα επίπεδα νερού στα φράγματα της Άγκυρας μειώθηκαν στο 20% της χωρητικότητας, δήλωσε ο Yavaş στο Twitter την Τρίτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail