Ήταν 25-1-2019 όταν οι Σκοπιανοί πήραν όνομα, ταυτότητα, γλώσσα μετά από δεκαετίες

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
25-1-2019! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Πέρασαν δύο χρόνια από την ημέρα που η «Συμφωνία των Πρεσπών» ψηφίστηκε ομόφωνα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή μερικών περιφερόμενων «πολιτικών ρεταλιών», που πρώτα έδωσαν την πλειοψηφία των 153 ψήφων και μετά εξαφανίστηκαν. 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Έκτοτε τα πάντα «πάγωσαν» γύρω από αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία. Οι Σκοπιανοί πήραν μετά από απέλπιδες προσπάθειες δεκαετιών όνομα, ταυτότητα, γλώσσα και ΝΑΤΟ και τώρα το απολαμβάνουν καταπατώντας την σε κάθε ευκαιρία. 

Οι δε Έλληνες απλά παρακολουθούν αμέτοχοι και ατάραχοι τους Τούρκους να τα βρίσκουν με τους Σκοπιανούς, τους αγανακτισμένους Βούλγαρους να απορρίπτουν αυτοί "μακεδονικό" έθνος και γλώσσα και τους Αλβανούς να καραδοκούν για την επόμενη φάση της «μακεδονικής σαλάτας». 

Παρεμπιπτόντως, η κυβέρνηση του υπέρμαχου της διεθνούς νομιμότητας Μητσοτάκη (τι να λέει άραγε η κα Μέρκελ;) κάθεται άπραγη πάνω σε τρία σχετικά με τους βόρειους γείτονές μας νομοθετήματα επειδή δε βρίσκει την κομματική πλειοψηφία στη βουλή, την ώρα που ο Τσίπρας αντί για Ερινύες περιμένει στη γωνία για ν΄ αναφερθεί ξανά σε τζάμπα Βουκεφάλες και ακροδεξιούς Μακεδονομάχους. 

Τέτοια ξευτίλα δεν ξανάγινε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail