Σούπερ ντιλ Αιγύπτου και Ζίμενς 23 δις δολαρίων για σιδηρόδρομους Ερυθράς Θάλασσας και Μεσογείου

Η Αίγυπτος υπέγραψε MOU (memorandum of understanding) με τη Siemens της Γερμανίας την Πέμπτη για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας σε μια επένδυση ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα συνδέει τις ανατολικές και βόρειες ακτές της Αιγύπτου, ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο σε δήλωση.

Στρατής Μαζίδης

Η ηλεκτρική σιδηροδρομική γραμμή θα έτρεχε από την Ain Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα στο New Alamein στις ακτές της Μεσογείου, περνώντας από την υπό κατασκευή New Capital στην έρημο ανατολικά του Καΐρου.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις κύριες φάσεις για την κατασκευή σιδηρόδρομων υψηλής ταχύτητας, περιφερειακών τρένων και εμπορικών, τα οποία θα βρίσκονται σε ξεχωριστή γραμμή για τη σύνδεση των λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας όπως η Ain Sokhna και το Suez με τα λιμάνια της Μεσογείου όπως το λιμάνι της Αλεξάνδρειας καθώς και με το Νέο λιμάνι της 6ης Οκτωβρίου (New 6th October dry port). 

Το τρένο υψηλής ταχύτητας θα τρέχει με 250km / h και θα σταματά μόνο στους κύριους σταθμούς Ain Sokhna, New Capital, Νότιο Κάιρο, New 6th October dry port, Borg Al-Arab & Alamein.

Τα περιφερειακά τρένα θα έχουν ταχύτητα 150χλμ/ώρα και θα σταματούν σε 24 σταθμούς ενώ τα εμπορικά θα φτάνουν ως τα 110km / h.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας θα είναι μια νέα γραμμής μεταφοράς στα δίκτυα μεταφορών της Αιγύπτου. Επίσης, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών οικονομικών απειλών που μπορούν να επηρεάσουν τα έσοδα της διώρυγας του Σουέζ, όπως η προτεινόμενη γραμμή ισραηλινών εμπορικών τρένων μεταξύ Eilat & Ashdod.

* με πληροφορίες από Arab News και Μαχμούντ Γκαμάλ









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail