Στις 23 του μήνα πέφτει στο νερό η πρώτη αμιγώς τουρκική φρεγάτα "Κωνσταντινούπολη"

Freepen.gr - Το πρώτο σκάφος της I-class που θα ναυπηγηθούν στα πλαίσια του έργου MILGEM της Τουρκίας για την κατασκευή εγχώριων πολεμικών πλοίων θα καθελκυστεί στις 23 Ιανουαρίου, σημειώνει το πρακτορείο Ανατολή.

Η φρεγάτα "Κωνσταντινούπολη" μήκους 113 μέτρων αναμένεται να παραδοθεί στη Διοίκηση ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας το 2023 και θα εκτελέσει προηγμένες δραστηριότητες αεράμυνας και επιφανειακού πολέμου, ανθυποβρυχιακού πολέμου και περιπολίας. Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με αυτόχθονα υπέρυθρα συστήματα αναζήτησης και εντοπισμού που αναπτύχθηκαν από την τουρκική αμυντική εταιρεία ASELSAN.

Θα ενσωματωθεί επίσης σύστημα ηλεκτρονικής επίθεσης τουρκικής κατασκευής, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το πλοίο θα διαθέτει επιπλέον τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα βλήματα και αντι-τορπιλικές ασπίδες.

Το πρόγραμμα MILGEM είναι ένα εθνικό πρόγραμμα πολεμικών πλοίων από την Τουρκία για την ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων κορβετών (Ada class) και φρεγατών που μπορούν να αναπτυχθούν για μια σειρά αποστολών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών (έχουν ολοκληρωθεί) και τεσσάρων φρεγατών, ωστόσο ακούγεται ότι ο αριθμός των τελευταίων μπορεί να φτάσει τις έξι. 

Εμείς; Όλα καλά;


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail