Η Ρωσία το 2022 παραλαμβάνει το φονικό πύραυλο Τσιργκόν των 8 Mach

Freepen.gr - Οι παραδόσεις των υπερηχητικών πυραύλων Τσιργκόν της Ρωσίας θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος. "Τα θετικά αποτελέσματα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης - την εκτόξευση από υποβρύχια για την ολοκλήρωση των κρατικών δοκιμών το 2021 κι έναρξη παραδόσεων από το 2022", δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Κριβορούτσκο.

Κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης τον Οκτώβριο, ο αντι-πλοϊκός πυραύλος κρουζ έπληξε έναν θαλάσσιο στόχο σε απόσταση 450χλμ. Η ταχύτητα του πυραύλου ήταν μεγαλύτερη από 8 Mach.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει το 2019 ότι ο Τσιργκόν θα φτάσει ταχύτητες 9 Mach και πως η εντυπωσιακή του εμβέλεια θα ξεπεράσει τα 1.000 χλμ.

Η Μόσχα σχεδιάζει να αναπτύξει τον Τσιργκόν σε πολεμικά πλοία που κατασκευάστηκαν για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ Kalibr. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη ακόμη και χερσαίας παραλλαγή του Τσιργκόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail