Γ. Φίλης: Δε θα τη βγάλουμε καθαρή το 2021 με την Τουρκία - Τι θα επιδιώξει

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δε θα τη βγάλει καθαρή εντός του 2021 με την Τουρκία εκφράζει ο Γιώργος Φίλης, διεθνολόγος καθηγητής γεωστρατηγικής στη σχολή Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι η Τουρκία βλέπει την Ελλάδα ως μια χώρα υπό δορυφοροποίηση και τους Ελληνες ως στασιαστές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σημειώνει ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να μας κάνουν πόλεμο, αλλά μια αναβαθμισμένη κρίση τύπου Ιμίων, καθώς γνωρίζουν πως σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης δε θα ηττηθούμε.

Το γεγονός πως οι επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Λιβύη, Ναγαγκόρνο Καραμπάχ, Συρία ευρίσκονται σε ύφεση, της δίνουν το χώρο να ασχοληθεί με την Ελλάδα. 

Ακούστε τις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του καθηγητή στην εκπομπή «Παρασκήνιο Γεγονότων» με την Ευδοξία Βροχίδου και τον Νίκο Χειλαδάκη, στον σχολιασμό, της 29-12-2020.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail