Χρονιά ορόσημο το 2021 για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

Αρκετά σημαντικά τουρκικά ναυτικά προγράμματα αναμένεται να φτάσουν σε σημαντικά ορόσημα φέτος. Από την είσοδο σε υπηρεσία μεγάλων σκαφών μέχρι την καθέλκυση νέων μονάδων και την παράδοση εγχώριων πυραύλων.

Το ελικοπτεροφόρο - ελαφρύ αεροπλανοφόρο LHD Anadolu, που βασίζεται στο ισπανικό LHD Juan Carlos-I και κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Sedef Shipyard - Navantia, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις δοκιμές της θάλασσας, κάτι που όμως αναμένεται φέτος. 

Το μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοιο Gungor Durmus σχεδιάστηκε να τεθεί σε υπηρεσία το 2018, αλλά η παράδοσή του καθυστέρησε λόγω της οικονομικής κρίσης της Selah Shipyard. Το Ufuk, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές στη θάλασσα. 

Τα πρώτα πλοία των φρεγατών κατηγορίας Ι (Κωνσταντινούπολη) και των υποβρυχίων κατηγορίας Reis (Piri Reis) σαν τα ελληνικά 214, τα οποία θεωρούνται δύο από τα σημαντικότερα έργα για τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, θα καθελκυστούν το 2021. 

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο για το 2021 είναι η παράδοση των εγχώριων αντι-πλοϊκών πυραύλων Atmaca και των βαρέων τορπιλών Akya.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail