Η πώληση των 18 Rafale στην Ελλάδα σώζει την αλυσίδα παραγωγής τους ως και το 2025!

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Πάρλι ανακοίνωσε σήμερα την παραγγελία για 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale ώστε να αντικαταστήσουν αυτά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος (FAF&S) που πωληθούν στην Ελλάδα.

Η παράδοση αυτών των 12 Rafale στην FAF&S αναμένεται το 2025. Αυτή η παραγγελία θα επιτρέψει την ανανέωση του στόλου των γαλλικών δυνάμεων: η αντικατάσταση των μεταχειρισμένων αεροπλάνων και των αισθητήρων που αγοράζονται από την Ελλάδα θα επιτρέψει να εισαχθεί νέος εξοπλισμός στα τελευταία πρότυπα, επομένως στο καλύτερο επίπεδο χωρητικότητας.

Η Γενική Διεύθυνση εξοπλισμών (DGA) θα ξεκινήσει τις πρώτες παραγγελίες από την Dassault Aviation, Safran και Thales τον Φεβρουάριο.

Η νέα παραγγελία θα συμπληρώσει εκείνη των 28 αεροσκαφών που έχουν ήδη προγραμματιστεί για παραγωγή από τον Δεκέμβριο του 2022. Η κατασκευή αυτών των 12 νέων αεροπλάνων με το τελευταίο πρότυπο F3R αντιπροσωπεύει ένα έτος παραδόσεων στη Γαλλία.

Αυτή η πρόσθετη εντολή θα διασφαλίσει επίσης τη διατήρηση της αλυσίδας παραγωγής των Rafale μέχρι το Δεκέμβριο του 2025 και τη βιωσιμότητα του βιομηχανικού της οικοσυστήματος καθώς έχει αποδυναμωθεί από την κρίση στον τομέα της πολιτικής αεροναυπηγικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail