Δένδιας: Ιστορική στιγμή η επέκταση στα 12νμ των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ως ιστορική στιγμή χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί στη Βουλή, με το οποίο προβλέπεται η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ στην περιοχή του Ιονίου πελάγους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

 Η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο είναι μία ιστορική στιγμή για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της χώρας μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η στρατηγική της Ελλάδας να επιδιώκει συμφωνίες με γειτονικές χώρες, με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο, προωθώντας την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή.


 

Ιστορική όμως θα είναι η στιγμή που η Ελλάδα θα επεκτείνει τη χωρική της θάλασσα και στο Αιγαίο προχωρώντας επίσης και στον καθορισμό ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία διασφαλίζοντας την ενότητα του Ελληνισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail