Ο Τσαβούσογλου θυμίζει στην Ελλάδα το κάζους μπέλι της τουρκικής βουλής για τα 12 μίλια

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου Τσαβούσογλου και Σαρλ Μισέλ σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από: tourkikanea.gr

Παραθέτουμε τις κυριότερες δηλώσεις του :

-Στην συνομιλίες που κάναμε σήμερα και χτες, εξετάσαμε και τις διερευνητικές συνομιλίες που αρχίζουμε με την Ελλάδα την Δευτέρα.
Από το Κραν Μοντάνα ως τώρα,  η ΕΕ, παραμέλησε πλήρως την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου και την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και δεν υπήρξε καμία επαφή. Και πρέπει πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

-Επίσης η ΕΕ σε όλες τις διαδικασίες, επειδή είναι λέει μέλος μας, υπερασπίστηκε μόνο τα δικαιώματα της Ελληνοκυπριακής πλευράς και δυστυχώς δεν νοιάστηκε για τα δικαιώματα της Τουρκοκυπριακής πλευράς.

-Για αυτό όπως τους είπαμε πρέπει πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους.

-Η επιθυμία της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο, μετά από διαπραγματεύσεις που έγιναν ιδιαίτερα με την Αλβανία αλλά και με άλλες χώρες, δεν είναι καινούρια . Φυσικά το Ιόνιο δεν έχει κάποια σύνδεση με το Αιγαίο. Ως θάλασσα έχουν. Αλλο όμως το Αιγαίο, άλλο το Ιόνιο.

-Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια  εκεί δεν επηρεάζει το Αιγαιον και το στάτους του Αιγαίου. Για αυτό τον λόγο δεν επηρεάζει και εμάς. Αλλά κατά την διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, έγιναν κάποιες δηλώσεις για το Αιγαίο . Είδα ότι αυτό έγινε αντιληπτό εντός της ΕΕ. Και από αυτό δεν υπάρχει κάποιο όφελος για την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει πια να αποφεύγει τέτοιου είδους δηλώσεις
Στο θέμα του Αιγαίου και στο θέμα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει, η απόφαση που έχει πάρει η τουρκική βουλή δεν έχει αλλάξει και από εκείνη την μέρα ως τώρα, όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που ήρθαν στην εξουσία, δεν έκαναν βήμα πίσω στο θέμα των θέσεων της Τουρκίας. Την ίδια αποφασιστικότητα όλοι και όλοι μας συνεχίσαμε, διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα
Αλλά η Ελλάδα για να πει κάτι  στον λαό της, σε αυτές τις συζητήσεις, ιδιαίτερα ο προσωπικός μου φίλος ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος και έκανε αυτού του είδους τις λάθος δηλώσεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία εγκυρότητα. Αυτό είναι άλλο θέμα. Ακόμη και σε αυτό το διάστημα, η Ελλάδα όπως είπα στους ομολόγους μου στην ΕΕ, συνέχισε κάποιες προβοκάτσιες της.
Για παράδειγμα οι δραστηριότητες υποθαλάσσιας τοποθέτησης  καλωδίων. Κατά τον ιδιο τρόπο, κάθε τόσο,  οι ασκήσεις που θέλει να κάνει .Στα καλά καθούμενα δημοσιεύει μια NAVTEX ή μια NOTAM, θέλει να κλείνει τον εναέριο χώρο και τις θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο. Και κοιτάμε και βλέπουμε πως δεν κάνουν καμία δραστηριότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail