Αλβανικό ΜΜΕ: "Η επέκταση των 12 μιλίων της Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος, μήνυμα προς την Τουρκία!"

Freepen.gr - "Η επέκταση των 12 μιλίων της Ελλάδας στο Ιόνιο Πέλαγος, μήνυμα προς την Τουρκία! Σύντομα θα ξεκινήσουν συνομιλίες οι δύο χώρες..." είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αλβανικής ιστοσελίδα sot.com.al.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν το σημαντικό της υπόθεσης πίσω από την επίσκεψη του Ράμα, σημειώνει το αλβανικό μέσο αναφέροντας πως μόλις μια μέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ράμα στην Αθήνα, ο Έλληνας κορυφαίος διπλωμάτης Νίκος Δένδιας προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα ως προς την επέκταση της Ελλάδας των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο.

Η επέκταση στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 νμ και η αποστολή αυτού του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, υπογραμμίζει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως σύντομα, η Ελλάδα και η Τουρκία θα ξεκινήσουν και πάλι διερευνητικές επαφές με την Αθήνα να θέτει ως αποκλειστικό ζήτημα το θέμα της επίλυσης των θαλάσσιων ζωνών, κάτι που έχει ήδη κάνει με την Ιταλία και την Αίγυπτο, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία για την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail