Η Κένυα αγοράζει 118 τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία

Freepen.gr - Ο στρατός της Κένυας παρήγγειλε 118 τεθωρακισμένα οχήματα τουρκικής κατασκευής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον της μαχητικής ομάδας Αλ-Σαμπάμπ, σύμφωνα με το defensenews.com.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κένυας πρόκειται να συνάψει τη συμφωνία για τα οχήματα Hızır μέσω της υπηρεσίας εξαγωγικών πιστώσεων της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων της χώρας, συνταγματάρχης Zipporah Kioko, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τα ανθεκτικά σε νάρκες και με προστασία για ενέδρα μεταφορικάς προσωπικού τετρακίνησης κατασκευάζονται από την Katmerciler στην Τουρκία.

Ένας αξιωματούχος του Katmerciler δήλωσε ότι τα Hızırs είχαν χρησιμοποιηθεί από τουρκικές δυνάμεις στη Συρία, όπου αντιμετώπισαν παρόμοια απειλή για τις δυνάμεις της Κένυας στα σύνορα της Σομαλίας.

Η τζιχαντιστική ομάδα Αλ Σαμπάμπ αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης της Σομαλίας που υποστηρίζεται από τη Δύση, όπου η Τουρκία διατηρεί στρατιωτική βάση και εκπαιδεύει τις σομαλικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος προσδιόρισε την τιμή της σύμβασης σε σχεδόν 73 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Defense News.

"Η συμφωνία αυξάνει τη διείσδυση στην αφρικανική αγορά τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων", ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Τα οχήματα Hızır, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν έως και εννέα προσωπικό, δοκιμάζονται στις Κάτω Χώρες και πιστοποιούνται από το ΝΑΤΟ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές διοίκησης και ελέγχου, καθώς και σε χημική, βιολογική, ακτινολογική και πυρηνική άμυνα, ανέφερε η ιστοσελίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail