Η Τουρκία στοχεύει τα 10 δις δολάρια σε αμυντικές εξαγωγές μέχρι το 2023!

Freepen.gr - Μέχρι το 2023 η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας στοχεύει 27 δισεκατομμύρια δολάρια κύκλο εργασιών, 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές και απασχόληση για περίπου 80.000 άτομα, σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, πρόεδρο της Προεδρίας των αμυντικών βιομηχανιών (SSB).

Oι τρέχουσες τουρκικές αμυντικές εξαγωγές ανέρχονται συνολικά σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο κύκλος εργασιών είναι 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα 700 έργα με αμυντικές επιχειρήσεις που έχουν όγκο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Ντεμίρ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της αμυντικής βιομηχανίας που διοργανώθηκε φέτος για τρίτη φορά από τη SAHA σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης (ITO).

Τα τουρκικά drones έχουν προσελκύσει παγκόσμια προσοχή μετά την ευρεία χρήση τους στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace τα έχει αποκαλέσει "game-changer".

"Ο κόσμος σύντομα θα δει τα αεροσκάφη Bayraktar και Anka να πετούν πάνω από τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο και να λειτουργούν από τις χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ.

Λέγοντας ότι οι δαπάνες της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας ξεπέρασαν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια (14 τρισεκατομμύρια δολάρια) από το 2019, ο Βαράνκ σημείωσε: "ο κύκλος εργασιών της αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας στη χώρα μας αυξήθηκε στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εξαγωγές μας, οι οποίες ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια το 2005, έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα".

Το υπουργείο υποστήριξε 813 έργα αμυντικής βιομηχανίας αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων TL (674,8 εκατομμύρια δολάρια) με τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Συμβουλίου επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK), ανέφερε ο Βαράνκ.

"Ο όγκος του έργου μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ο οποίος ήταν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2002, έφτασε τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα", τόνισε ο Βαράνκ, όσο η Ελλάδα ζούσε με δανεικά και έκανε διορισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail