Η Volkswagen έκλεισε την εταιρεία που θα έκανε εργοστάσιο στην Τουρκία και πάει Σλοβακία!

Freepen.gr - Ο Όμιλος Volkswagen έχει εκκαθαρίσει τη μονάδα του στην Τουρκία μετά την ακύρωση σχεδίων για τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου του στη χώρα, ανέφερε την Τρίτη το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι BloombergHT.

Η απόφαση να κλείσει η επιχείρηση, καταχωρήθηκε στο τουρκικό εμπορικό μητρώο και μια κλήση προς τους πιστωτές εκδόθηκε τη Δευτέρα, μετέδωσε το BloombergHT.

Η Volkswagen ίδρυσε τη μονάδα στη βορειοδυτική βιομηχανική περιοχή στη Manisa τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 943,5 εκατομμυρίων λιρών (127 εκατομμύρια δολάρια). Στη συνέχεια ανέστειλε τα σχέδια παραγωγής της λόγω τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία που ξεκίνησε τον ίδιο μήνα. Τον Ιούλιο, εγκατέλειψε το έργο αναφέροντας εξ ολοκλήρου τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κοροναϊού.

Η εκκαθάριση της μονάδας ακολουθεί ανακοίνωση της Volkswagen τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε εργοστάσιο στη Σλοβακία.

Η επένδυση θα ήταν η πρώτη από μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην Τουρκία, αν και η Mercedes διαθέτει εγκατάσταση παραγωγής λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη. Η Fiat, η Renault, η Hyundai και η Honda είναι μεταξύ των ξένων εταιρειών που παράγουν μηχανοκίνητα οχήματα στη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail