Τη νύχτα μέρα έκανε το πυρηνικό υποβρύχιο Vladimir Monomakh με ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων Μπουλάβα

Freepen.gr - Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων (SSBN) Vladimir Monomakh έχει εκτοξεύσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους διηπειρωτικής εμβέλειας Bulava για πρώτη φορά, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το Σάββατο.

"Σήμερα, το στρατηγικό πυραυλικό υποβρύχιο Vladimir Monomakh του στόλου του Ειρηνικού πυροδότησε ένα salvo (ομοβροντία) τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων Bulava ως μέρος προγραμματισμένων δραστηριοτήτων εκπαίδευσης μάχης", αναφέρει η δήλωση.

Η εκτόξευση πυραύλων πραγματοποιήθηκε από μια υποβρύχια θέση στη θάλασσα του Okhotsk στο εκπαιδευτικό έδαφος Chizha στην περιοχή του Arkhangelsk, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο ειδήσεων της υπηρεσίας.

Το Vladimir Monomakh είναι ένα νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borei-A. Πρόκειται για ένα πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων τέταρτης γενιάς που επιχειρεί με το Βόρειο Στόλο και εκείνον του Ειρηνικού του ρωσικού ναυτικού.

Το νέο θανατηφόρο υποβρύχιο είναι η βελτιωμένη έκδοση του σχεδίου 955Α που μεταφέρει πυραύλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, το υποβρύχιο είναι λιγότερο θορυβώδες και διαθέτει βελτιωμένα συστήματα ελιγμών, βάθους και ελέγχου οπλισμού.

Τα υποβρύχια Borei-A έχουν αναπτυχθεί από το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Rubin για τη θαλάσσια μηχανική. Όλα τους μπορούν να μεταφέρουν 16 βλήματα Bulava και είναι επίσης οπλισμένα με σωλήνες τορπιλών 533mm.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πυραύλος R-30 "Bulava" αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο θερμικής τεχνολογίας της Μόσχας από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπό τη διεύθυνση των επικεφαλής σχεδιαστών Yuri Solomonov και Alexander Sukhodolsky.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Bulava είναι ένας πυραύλος στερεού προωθητικού τριών σταδίων που μπορεί να μεταφέρει έως και έξι ανεξάρτητα στοχευμένες κεφαλές.

Συνολικά, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει περίπου 30 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων R-30 από το 2005, με περίπου το ένα τρίτο να συνοδεύεται από διάφορες τεχνικές αποτυχίες. Η πειραματική λειτουργία του Bulava ξεκίνησε το 2013. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail