Μακριά από τη Δράση; Γιατί τα πρώτα Su-57 θα πάνε στη Νότια στρατιωτική περιοχή

Freepen.gr - Ρωσικές στρατιωτικές πηγές που αναφέρθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα πρώτα Su-57 επόμενης γενιάς που θα ενταχθούν στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα υπηρετούν στη Νότια στρατιωτική περιοχή. "Η αεροδιαστημική δύναμη έχει λάβει την πρώτη παρτίδα Sukhoi-57. Παραδόθηκε σε ένα σύνταγμα στη Νότια στρατιωτική περιοχή", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι θα παραδοθούν τέσσερα ακόμη μαχητικά μέχρι το τέλος του 2021. 

Όπως γράφει το militarywatchmagazine.com, το μαχητικό βρίσκεται επί του παρόντος σε χαμηλό αρχικό ρυθμό παραγωγής, με σειριακά παραγόμενα αεροσκάφη να χρησιμοποιούνται κυρίως για δοκιμές, γεγονός που εξηγεί εν μέρει την επιλογή της τοποθεσίας. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται κάτω από τη ρωσική Νότια στρατιωτική περιοχή θεωρούνται από τις λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν απειλές μεγάλων μαχών και συνορεύουν κυρίως με φιλικές χώρες στην πρώην ρωσική σφαίρα επιρροής στην Κεντρική Ασία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται προς τα δυτικά, ανατολικά και βόρεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και τα assets του ΝΑΤΟ στην Αρκτική. Η Νότια περιοχή έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια λόγω των μικρών συνόρων της με την Ουκρανία και της ενσωμάτωσης της χερσονήσου της Κριμαίας στη διοίκησή της από το 2014.

Αναμένεται ότι το επόμενο θέατρο όπου θα αναπτυχθούν τα αεροσκάφη Su-57 θα είναι προς τα δυτικά, το οποίο ήταν συνήθως η προτεραιότητα για την ανάπτυξη των τελευταίων μαχητικών λόγω της κλίμακας των αναπτύξεων δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Με τον στρατηγικό ανταγωνισμό στην Αρκτική να αναπτύσσεται ταχέως, η ανάπτυξη προς τα βόρεια είναι επίσης μια πιθανότητα. Αυτό θα συμβεί μόνο, ωστόσο, μόλις το μαχητικό θα έχει δοκιμαστεί περισσότερο στην πραγματική υπηρεσία. Πολύ λίγες αρχικές παραλλαγές παραγωγής του Su-57 αναμένεται να εισέλθουν σε υπηρεσία, με πιο προηγμένες εκδόσεις που ενσωματώνουν κινητήρες επόμενης γενιάς Saturn 30 να εισέρχονται στην υπηρεσία από το 2022. 

Ο ρυθμός παραγωγής αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά από το 2025 και πάλι από το 2027, με τον μαχητικό να καταλαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό ρωσικών παραγγελιών, καθώς η παραγωγή αναμένεται να κοπεί για παλαιότερα μοντέλα όπως το Su-30. Το Su-57 θεωρείται επί του παρόντος μαχητικό πέμπτης γενιάς όσον αφορά την απόδοση, αλλά φέρεται να προορίζεται για μάχη στο επίπεδο της έκτης γενιάς και θα ενσωματώσει πολλαπλές τεχνολογίες αιχμής για το σκοπό αυτό που κυμαίνονται από τεχνητή νοημοσύνη έως λέιζερ και υπερηχητικά όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail