Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει το πρώτο Su-57 το Δεκέμβριο!

Freepen.gr - Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει το πρώτο πλήρως λειτουργικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν έντεκα χρόνια μετά την πρώτη πτήση του αεροσκάφους τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που αναφέρθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με την πηγή, ο ρυθμός παράδοσης αναμένεται να αυξηθεί σε 15 από τα ελίτ αεροσκάφη ετησίως, ενώ υπάρχει παραγγελία για 76 από τα αεροσκάφη αυτά και αναμένονται παραγγελίες για πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, αναφέρει το militarywatchmagazine.com.

Το Su-57 εισήλθε στη σειριακή παραγωγή τον Ιούλιο του 2019 και ο σχεδιασμός παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα έργο σε εξέλιξη με πολλαπλές τεχνολογίες που δοκιμάζονται επί του παρόντος σε πρωτότυπα αεροσκάφη για την ανάπτυξη του μαχητικού σε ένα πρότυπο έκτης γενιάς. Αυτές περιλαμβάνουν τον κινητήρα του Saturn 30, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο πιο ισχυρός που χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε μαχητικό στον κόσμο και θα τεθεί σε υπηρεσία πριν από το 2025, παράλληλα με συστήματα όπως όπλα με λέιζερ, υπερηχητικούς πυραύλους και τεχνητή νοημοσύνη.

Το Su-57 θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο και ακόμη και χωρίς τον κινητήρα Saturn 30 οι αρχικές παραλλαγές παραγωγής αντιπροσωπεύουν τους πιο ελιγμούς βαρέων βαρών μαχητικών που αναπτύχθηκαν ποτέ. Τα αεροσκάφη χρησιμοποιούν επί του παρόντος βελτιωμένες παραλλαγές του κινητήρα AL-41 που αναπτύχθηκε για τα ρωσικά αεροσκάφη μάχης Su-35 '4++ generation', τα οποία εισήλθαν στην υπηρεσία της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2014 και θεωρούνται σήμερα οι πιο ικανοί μαχητές της χώρας σε αεροπορική μάχη. Τα πρωτότυπα του Su-57 έχουν ήδη δει δοκιμές μάχης χαμηλής έντασης κατά τη διάρκεια τουλάχιστον τριών σύντομων αναπτύξεων στη Συρία έως και τεσσάρων αεριωθούμενων αεροσκαφών τη φορά, όπου χρησιμοποίησαν πυραύλους εναντίον ισλαμιστικών μαχητικών στόχων. Οι σειριακά παραγόμενες παραλλαγές των μαχητικών είναι σημαντικά πιο ικανές από εκείνες που κατασκευάστηκαν μεμονωμένα ως πρωτότυπα, με μια αξιοσημείωτη διαφορά να είναι η πολύ πιο εξελιγμένη σε τεχνολογία στελθ άτρακτός τους ως αποτέλεσμα ανώτερων τεχνικών παραγωγής που μειώνουν τις διατομές ραντάρ τους.

Το Su-57 διαθέτει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών στην τρέχουσα παραλλαγή του που δεν φαίνεται σε άλλα μαχητικά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πυραύλους αέρος αέρος με καθοδήγηση APAA, ανάπτυξη άλλων πυραύλων αέρος αέρος με εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και υπερηχητικές ταχύτητες και ενσωμάτωση αμυντικών συστημάτων λέιζερ για την εξουδετέρωση απειλών από εχθρικούς πυραύλους. Τα μαχητικά θα είναι τα δεύτερα στη ρωσική υπηρεσία, μετά το ελαφρύτερο MiG-35 που τέθηκε σε υπηρεσία από τον Ιούνιο του 2019, που θαενσωματώσουν ένα ραντάρ AESA τοποθετημένο στη μύτη του αεροσκάφους. Αυτοί οι τύποι αισθητήρων παρέχουν ανώτερη επίγνωση της κατάστασης και είναι και οι δύο πιο αξιόπιστοι και πιο δύσκολοι στην εμπλοκή από τα παλαιότερα σχέδια ραντάρ PESA, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από τα παλαιότερα Su-35. Το ίδιο το Su-35 είναι ένας από τα πολλά ρωσικά μαχητικά που αναμένεται να επωφεληθούν εκτενώς από τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για το Su-57, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ του, τα οποία είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν τελικά για τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων σχεδίων μαχητικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail