Η κατάρριψη του Su-24 στη Συρία γίνεται ταινία από τους Ρώσους

Freepen.gr - Οι Ρώσοι παραγωγοί αποφάσισαν να γυρίσουν μια ταινία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από την Τουρκία το 2015 και τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου Oleg Peshkov.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 24 Νοεμβρίου 2015, το οποίο ώθησε το πλήρωμα να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος σε εχθρικό έδαφος στο Ιντλίμπ. Ο Peshkov πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις τζιχαντιστικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ έπεσε με το αλεξίπτωτο στη βορειοδυτική Συρία.

Μια ειδική επιχείρηση ξεκίνησε επίσης από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για τη διάσωση του έτερου μέλους του πληρώματος Konstantin Morachten, ο οποίος επέζησε του περιστατικού.

Αργότερα, όλοι οι τζιχαντιστές που συμμετείχαν στη δολοφονία του πιλότου εξαλείφθηκαν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και στον πιλότος απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας.

Η ταινία, με τίτλο "Heaven", έχει προγραμματιστεί να προβληθεί το επόμενο έτος και σύμφωνα με τον γενικό παραγωγό της Trix Media, Enisa Yurchenko, η μαγνητοσκόπηση του Πολεμικού δράματος συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες και μερικές σκηνές γυρίστηκαν στην Κριμαία.

Ταυτόχρονα, η ιστορία της δολοφονίας του πιλότου και της επιχείρησης διάσωσης του Morachten θα παρουσιαστεί σε ντοκιμαντέρ. Το σενάριο γράφτηκε μετά από συνεντεύξεις με τους άμεσους συμμετέχοντες σε αυτά τα γεγονότα, τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους, τους φίλους και τους ειδικούς στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις σκηνές γυρίστηκαν στο αεροδρόμιο Hmeimim και στη ναυτική βάση Tartous στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail