Πούτιν: Η ύπαρξη ρωσικών υπερηχητικών όπλων επηρεάζει το παγκόσμιο status

ussian Defense Ministry
Freepen.gr - Η ύπαρξη υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων της Ρωσίας επηρεάζει την κατάσταση στον κόσμο και την αλλάζει, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του την Πέμπτη, γράφει το ΤΑΣΣ.

Η Ρωσία αναπτύσσει τα πιο προηγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος πυραύλων Avangard, του οποίου η ταχύτητα υπερβαίνει το Mach 20 και του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Tsirkon που πετάει πάνω από οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου, δήλωσε ο Πούτιν.

"Επιπλέον, [ο πυραύλος Tsirkon] μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε σταθερούς μεταφορείς όσο και σε υποβρύχια ή πλοία επιφανείας. Πού μπορεί να τοποθετηθεί; Σε ουδέτερα νερά. Έτσι, μπορείτε να υπολογίσετε το εύρος και την ταχύτητα και όλα θα γίνουν σαφή. Μήπως αυτό αλλάζει και επηρεάζει την κατάσταση με κάποιο τρόπο; Φυσικά, την αλλάζει και την επηρεάζει", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι εργασίες για τον υπερηχητικό πυραύλο Tsirkon έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Avangard είναι ικανός να πετάει με υπερηχητική ταχύτητα μέχρι τα 27 Mach  (περίπου 32.000 km/h) στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, πραγματοποιώντας ελιγμούς κατά τη διαδρομή της πτήσης και το υψόμετρο και να παραβιάζει οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα. Το πρώτο σύνταγμα πυραύλων οπλισμένο με υπερηχητικά όπλα Avangard τέθηκε σε υπηρεσία στο τμήμα πυραύλων Yasnenskaya στην περιοχή Orenburg στα τέλη του 2019.

Στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση τον Φεβρουάριο του 2019, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Τσιρκόν ήταν ικανός να αναπτύξει ταχύτητα περίπου 9 Mach και η εντυπωσιακή του εμβέλεια θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 1.000 χλμ. Ο ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι ο Τσιρκόν θα μπορούσε να χτυπήσει τόσο ναυτικούς όσο και επίγειους στόχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail